Norge

Vil fremstå som attraktive

Interiørfirmaet Beate Ellingsen AS avsetter tre prosent til OTP for de ansatte. - Vi ønsker å tilby gode vilkår og være attraktive i et stramt arbeidsmarked, sier kontorleder Helle Styrmoe.

Anette Høstmælingen (t.v.) og Ingeborg Heje Werenskiold har bestemt seg for å plassere OTP-midlene mer offensivt. Foto: CARL MARTIN NORDBY

 • Karianne Larsen
Les også

- Bør ta mer pensjonsrisiko

Les også

Mindre til uføre

Les også

Hvordan gjør du det?

Interiørarkitektene Ingeborg Heje Werenskiold (28) og Anette Høstmælingen (25) har jobbet hos Beate Ellingsen siden tidlig høst. De er svært fornøyd med hvordan ledelsen har håndtert deres fremtidige pensjon.

Engasjerte.

— Det er jo lenge til man blir 67 år, og det er vanskelig å bekymre seg over noe som er så langt frem i tid, sier Werenskiold. Likevel er hun blitt mer opptatt av OTP, spesielt etter at arbeidsgiveren organiserte en presentasjon fra Storebrand for en uke siden. Hver ansatt fikk en halvtime med en rådgiver. - Vi synes det var nyttig å tilby våre ansatte dette. Det er viktig å tilrettelegge mest mulig for medarbeiderne, sier kontorleder Styrmoe. Hun påpeker at det er vanskelig å få tak i folk, derfor er det viktig for bedriften å fremstå så attraktiv som mulig. - Derfor prøver vi å skape gode betingelser for de ansatte, blant annet gjennom OTP-ordningen. Vi har valgt å gå bort fra minimumsordningen, og heller tilby tre prosent i innskudd på OTP. Vi er klar over at 90 prosent av bedriftene holder seg til minimumsløsningen, sier Styrmoe.

Mer offensiv sparing.

De ansattes OTP ble først plassert i en løsning med 50 prosent aksjer. Werenskiold og Høstmælingen har begge planer om å bytte til en mer offensiv portefølje.- Jeg har vært litt skeptisk til risiko i forhold til egen økonomi. Men siden man skal spare til man er 67 år, er det jo en langsiktig investering, sier Werenskiold. Høstmælingen påpeker at risikoen kan endres underveis i sparingen. - Når vi runder 50 år, blir midlene plassert i mindre risikable løsninger, sier interiørarkitekten. Styrmoe er uenig i at bedriftene vil velge de billigste løsningene på grunn av at det er de som må dekke kostnadene. - Vi er som bedrift pålagt å betale forvaltningsgebyrene. Men samtidig har vi ikke valgt de billigste løsningene. Dersom vi ønsket å ha en rimeligere løsning, hadde vi valgt den forsiktige profilen, sier kontorlederen. Les mer om OTP på Aftenposten Forbruker.

 1. Les også

  Mindre til uføre

 2. Les også

  Hvordan gjør du det?

 3. Les også

  - Bør ta mer pensjonsrisiko

Kontorleder Helle Styrmoe og eier Beate Ellingsen ønsker å tilby de ansatte gode betingelser. Foto: CARL MARTIN NORDBY

Relevante artikler

 1. KARRIERE

  Hun blir pensjonstaper hvis hun ikke tar grep. Disse bransjene er verstinger

 2. KARRIERE

  Ekspertene er enige: Dette er den tryggeste måten å bli rikere på nå

 3. FORELDRELIV

  Hvilken bransje jobber du i? Her er pensjonsvinnerne og taperne.

 4. FORELDRELIV

  Denne nye ordningen kan gi deg bedre pensjon

 5. FORELDRELIV

  For sønnen Emrik (2) har Lise valgt å spare som ekspertene anbefaler: – Det er ikke så skummelt som jeg trodde det var

 6. BOLIG

  Kjøpte et 150 år gammelt hus for å oppnå hyttedrømmen: – Det så ut som en utfordring. Eller: Det så ikke ut!