Norge

Syvende kampfly levert til Norge

Torsdag kveld landet det syvende F35-flyet på Luke Air Force base i USA. Over 10 prosent av leveransene av kampflyet er gjennomført.

Torsdag kveld landet det syvende F-35-flyet på Luke Air Force base. Det skal brukes til trening av norske mannskaper i USA.
  • NTB

Norge skal anskaffe inntil 52 kampfly av typen F-35. Så langt har Stortinget gitt fullmakt til å bestille 40 fly. Om dagens plan holdes, vil Norge få sine siste fly i 2024, skriver det norske luftforsvaret i en pressemelding.

  • Vil plassere langtrekkende luftvernraketter i Trøndelag og Nord-Norge

– Mottaket viser at kampflyanskaffelsen går som planlagt og er i rute. Det siste flyet ble faktisk levert én dag foran skjema også, sier oberstløytnant Martin Tesli, den norske sjefen på Luke Air Force base i Arizona.

– Våre flyvere vil få den nødvendige treningen og opplæringen slik at F-35 kan begynne å overta oppgaver fra dagens F-16 i 2019, sier Tesli.

I november mottar Forsvaret de tre første norske flyene på norsk jord.

– Jeg ser frem til at de første nye kampflyene kommer til Norge, og vi kan starte opptreningen fra Ørland flystasjon, sier generalmajor Tonje Skinnarland, sjefen i Luftforsvaret.

Les mer om Forsvaret:

Les mer om

  1. F-35
  2. Fly
  3. Norge
  4. Luftforsvaret
  5. Ørland