Norge

Tusener rammet av Vipps-kaos. Nå er tjenesten tilbake

Etter at tusener av kunder ble trukket flere ganger, tok DNB ned betalingsappen fredag. Nå er den oppe og går igjen.

Det har vært store problemer med Vipps fredag.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– Vipps er nå oppe og går igjen. I første omgang er det vennebetaling som er tatt opp, men de andre tjenestene (eCom, Inapp, Invoice osv.) vil bli tatt opp gradvis utover natten. Vi regner dermed med at vi er i normal drift i løpet av natten, sier pressekontakt Vidar Korsberg Dalsbø i Vipps til NTB klokken 0.45 natt til lørdag.

Rundt 3.200 Vipps-brukere opplevde fredag formiddag at en enkel overføring ble gjentatt mangfoldige ganger.

• Ble rammet av Vipps-kaoset: – Før jeg visste ord av det var det forsvunnet 14.300 kroner ut av kontoen min

AU! I feilmeldingen fra DNB hadde Vipps-smilet surnet.

– Jobber på spreng

Pressekontakten opplyser at de har jobbet på spreng for å få løst problemene. Videre sier Dalsbø at alle unntatt 900 av dem som ble trukket flere ganger for overføringer, har fått pengene tilbake.

– De resterende vil få pengene på mandag. Grunnen til at vi ikke fikk betalt alle, var at vi ikke rakk det før bankenes oppgjørssystem stengte 15.30, sier Dalsbø.

• Taper penger på vennebetalinger. Et vipps koster samfunnet 13 kroner

Overførte 50 ganger

Flere brukere opplevde mangedobling av antallet transaksjoner fredag formiddag. En av dem var Anders Aa Hagen som skulle overføre 1.100 kroner til en kamerat, men som endte opp med å bli trukket 14.300 kroner.

– Klokken var vel sånn halv syv i dag morges, og da jeg hadde signert med bank-ID, stoppet bare appen og startet på nytt. Når jeg logger inn igjen, ser jeg at jeg er blitt trukket hele 13 ganger for samme beløp, sa Hagen til VG fredag.

Rekorden i antallet trekk på en enkelt pengeoverføring er det kanskje Jo Ulrik Helstad som hadde. Han fortalte om det totale kaos i appen etter at han hadde overført 103 kroner til en kollega.

– Det som er merkelig, er at jeg fikk 30 meldinger i Vipps om overføringen. Imens fikk kollegaen min 42 meldinger, og kontoen min viste at jeg var trukket 50 ganger, sa han til E24.

Les mer om

  1. DNB
  2. Vipps