Lite bråk blant over 20.000 festende russ

Både i Kongeparken og på Lillehammer har tusenvis av russ vært samlet til fest denne helgen. Politiet har ikke registrert en eneste alvorlig hendelse.

Landstreffet i Kongeparken i Rogaland er landets største og trekker rundt 13.500 russ. Når operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt skal oppsummere helgen har han lite å utsette på russens oppførsel.

– Alt i alt har det vært veldig bra. Det har ikke vært noen hendelser av alvorlig art. Det er ikke meldt om noen voldtekter, heller ikke om alvorlige skader, sier han til NTB tidlig søndag morgen.

– Eksemplarisk oppførsel

Riktignok meldte politiet «at det var en del amper stemning/slåssing den siste timen» av arrangementet natt til lørdag, men dette gjelder altså bare en liten andel av deltagerne.

– I all hovedsak har russen oppført seg eksemplarisk, slår politiet fast på Twitter.

Russen i Kongeparken fikk samme skussmål etter fredagskvelden: «eksemplarisk oppførsel». I løpet av lørdagen meldte politiet om sol, god temperatur, god stemning og russ som koste seg.

Flere oppdrag på Lillehammertreff

Også i Lillehammer har et stort antall russ vært samlet i helgen. Mellom 7.000 og 8.000 russ deltok på russefesten ved Lillehammer Olympiapark.

– Det har gått bra i grunn. Det har ikke vært noen store hendelser, ingenting av alvorlig art, sier operasjonsleder Kjartan Waage ved Innlandet politidistrikt søndag morgen.

Russen i Lillehammer var litt mindre heldige med været enn i Rogaland, noe politiet tror kan ha gitt litt utslag på oppdragsmengden.

– Det var litt flere oppdrag fredag enn lørdag, og det kan skyldes at det ble litt dårlig vær, sier Waage.