Norge

Mann siktet for drapsforsøk etter knivstikking i Oslo – nekter straffskyld

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter at en mann i 30-årene ble knivstukket på åpen gate i Oslo 29. desember i fjor, erkjenner ikke straffskyld.

En yngre mann er siktet for drapsforsøk etter at en mann i 30-årene ble knivstukket i Storgata i Oslo 29. desember.
  • NTB

Oslo politidistrikt opplyser at de torsdag pågrep en yngre mann som de nå har siktet for drapsforsøk.

Hendelsen fant sted 29. desember i fjor. Da ble en mann i 30-årene knivstukket i Storgata i Oslo. Han ble operert med omfattende skader og lagt i respirator. Fornærmede er nå skrevet ut fra sykehus.

Den siktedes forsvarer, Erik Dammen Stoltz, sier til NTB at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

– Han har vært i avhør og gitt en detaljrik forklaring om et hendelsesforløp. Han erkjenner ikke straffskyld i saken, sier Stoltz.

Hva som gjør at han ikke erkjenner straffskyld, ønsker ikke Stoltz å gå nærmere inn på.

Fanget på video

Politiførstebetjent i Oslo politidistrikt, Knut Jensen, sier til NTB at det har vært et omfattende arbeid i søket etter aktuell gjerningsperson siden hendelsen fant sted.

– Det har blitt foretatt flere vitneavhør, og vi har innhentet store mengder med video fra stedet. Etter hvert ga dette oss uttelling i form av at vi lyktes med å sikre oss gjerningspersonen på video, sier Jensen.

Problemet var at personen på det tidspunktet var ukjent for politiet. Dermed startet jobben med å finne ut av hvem personen på videoopptakene var. Gjennombruddet kom torsdag.

– Det resulterte i at en person ble siktet, lokalisert og pågrepet i egen bolig. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier Jensen.

Fengslingsmøte lørdag

– Det framstår som at det har vært en foranledning til hendelsen, sier Jensen om mannens forklaring.

Han vil av hensyn til den videre etterforskningen ikke å gå nærmere inn på dette, men sier at motiv og hendelsesforløp er sentralt i den videre etterforskningen.

Mannen fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett lørdag.

Les også

  1. Mann i respirator etter drapsforsøk i Oslo

Les mer om

  1. Krim
  2. Oslo
  3. Etterforskning
  4. Vold