Nå har Norge høyere smittetall enn Sverige

Søndagens oppdatering av smittetall hos det europeiske smittevernbyrået ECDC, viser at Norge nå har høyere Covid-19-smittetall enn Sverige.

Norge har 24,8 smittede pr. 100.000 innbyggere de siste 14 dager. Mens Sverige er nede i 24,0.

Mens de fleste land i Europa opplever en kraftig økning i koronasmitte de siste ukene, har smittenivået i Sverige sunket jevnt og trutt siden juli.

Norge har søndag det samme smittetallet som lørdag, mens Sveriges smittesnitt sank fra 25,7 til 24,0 på ett døgn.

76 nye bekreftede koronatilfeller siste døgn. Det var ved midnatt natt til søndag registrert 12.079 koronasmittede personer her i landet. De siste to dagene er økningen på 203 meldte tilfeller.

Nærmere 900.000 er til nå testet for koronavirus i Norge. De siste ukene er det blitt testet mer enn 80.000 nye per uke.

I alt 16 personer fikk fredag behandling på sykehus for covid-19-sykdom. FHI har registrert 265 koronarelaterte dødsfall her i landet siden mars.

Åtte smittet ved omsorgsbolig i Oslo. Fire ansatte og fire beboere ved et omsorgssenter på Ljabru i Oslo er koronasmittet. Alle er i karantene og boligene er stengt for besøk.

Ny spyttprøve skal gi koronasvar på fem minutter. Et firma i Bergen har utviklet en spyttprøvetest for korona. Metoden testes nå ut i Tyskland og målet er å få testen på markedet før jul.