Norge

Millionverdier stjålet i to «sjokkbrekk» i Stavanger

På få dager er to forretninger i Stavanger-området blitt utsatt for svært grove og svært like innbrudd.

Tyvene brukte en stjålet bil til å bane seg vei inn i forretningen til Stavanger Foto. Verdier for store beløp ble stjålet.
  • Ntb

Natt til lørdag tømte tyver en Expert-forretning på Forus for opp mot hundre laptoper etter å ha brast en stjålet kassevogn gjennom en av portene inn til butikklokalet.

Inngangspartiet til Stavanger Foto fikk store skader under innbruddet.

Natt til mandag skjedde det samme mot en fotoforretning i sentrum av Stavanger. Tyvene fikk med seg varer for flere millioner kroner fra Stavanger Foto nær Romsøegården. Også her ble samme metode brukt, en stjålet bil ble kjørt gjennom inngangspartiet. Politiet har hånd om begge kjøretøy som vil bli gjenstand for tekniske undersøkelser.

Les også

Sjokkbrekk på kjøpesenter i Kristiansand

– Dette ligner veldig på sjokkbrekket som var i Expert-butikken på Forus natt til lørdag. Det er også uoppklart, men fremgangsmåten er den samme, sier operasjonsleder Tor Helge Stavik i Sør-Vest politidistrikt til NTB natt til mandag.

Innbruddet på Forus ble meldt inn til politiet klokka 3.26 natt til lørdag. I tillegg til de bærbare PC-ene, tok gjerningsmennene ifølge butikksjefen også med seg mobiltelefoner, i alt varer for rundt 200.000 kroner, meldte NRK.

– Spesielt utstyr

Eieren av forretningen i Stavanger sentrum har anslått at det er tatt varer for opp mot et par millioner kroner fra fotobutikken.

– Det dreier seg om kamerahus og linser. Det er visst veldig spesielt utstyr som har forsvunnet, sier Stavik.

Klokka 3.09 natt til mandag fikk politiet i byen melding om at en stjålet bil ble rygget inn i fotobutikken. I 4.30-tiden arbeidet politiet fortsatt med søk og sporsikring etter det grove innbruddet.

– Vi har ikke så mye å gå etter og har også prioritert å sikre spor på åstedet. De vil bli grundig undersøkt etter hvert. En del av det vi vil se på er opptak fra overvåkingskameraer i området, sier Stavik.

Mobile vinningskriminelle

Politiet antar at gjerningsmennene har forsvunnet fra stedet i en annen bil.

– Vi tenker både på mobile vinningskriminelle og lokale gjerningsmenn. Vi må sjekke ut dette litt mer, men holder foreløpig alle muligheter åpne, sier operasjonslederen.

Les mer om

  1. Stavanger