Norge

Mette-Marit fronter bok om homofili

Kronprinsesse Mette-Marit har skrevet forordet i boka «Skapsprengere», som handler om det å stå fram som homofil. Gro Hammerseng og Jan Thomas er blant dem som forteller sine historier i boka.

Kronprinsesse Mette-Marit har skrevet forordet i boka «Skapsprengere». Foto: SCANPIX

Barne— og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) og seniorrådgiver Kurt Ole Linn i Barne- og likestillingsdepartementet er redaktører for boka som lanseres onsdag 12. august.

De har fått med seg et stjernelag i bokprosjektet.

«Jeg håper denne boken vil skape både diskusjon og refleksjon om viktigheten av å få være et helt menneske – og om hvordan vi kan hjelpe hverandre til å bli det» skriver kronprinsesse Mette-Marit blant annet i forordet, ifølge Blikk.

17 ukjente og kjente mennesker forteller sine historier i boka. Blant de 17 er håndballspiller Gro Hammerseng og kjendisstylist Jan Thomas som begge har bidratt med sine erfaringer om det å komme ut av skapet.

– Det var krig både i Irak og i Afghanistan, og det var forholdet vårt som ble hovedoppslaget, skriver Hammerseng om da hun og håndballspiller Katja Nyberg offentliggjorde sitt forhold, ifølge Dagbladet.

Ideen til bokprosjektet kom i forbindelse med feiringen av felles ekteskapslov.

– Mange homofile frykter fremdeles at de skal være en belastning og gruer seg til å fortelle hvem de er. Denne boka kan hjelpe folk til å slippe å skamme seg, sier Anniken Huitfeldt.

Les mer om

  1. Kongelige