Mueller åpner for søksmål

Sparkede Peter Mueller føler hans navn er skitnet til så mye at det kan bli søksmål.

Peter Mueller kan komme til å kreve en stor kompensasjon etter at han i går fikk sparken som norsk landslagstrener på skøyter.
  • Erlend Nesje Arild Sandven Rolf Øhman (foto)

–Vi har ikke tatt standpunkt til et eventuelt søksmål, det avhenger av hva som skjer videre. Alle muligheter vil bli vurdert, og om det blir søksmål eller ikke vil tiden vise, sier Muellers advokat Christian Stang Våland i Kvale Advokatfirma DA.

Han vil ikke gå inn på detaljer i Muellers kontrakt.

Men Aftenposten har grunn til å tro at skøytetreneren har drøye 1,3 millioner kroner i grunnlønn. Ut kontraktstiden vil det tilsvare rundt to millioner kroner.

Forhandlinger de neste dagene vil avgjøre hvor mye amerikaneren sitter igjen med til slutt. Norges Skøyteforbund og forbundets jurister mener det er et så grovt kontraktsbrudd at det ikke skal være noen etterlønn.

–Vesentlig mislighold.

–Uttalelsene han er kommet med innebærer et vesentlig mislighold av kontrakten. Da har man ikke krav på kompensasjon, understreker Pål Kleven ved Idrettens Advokatkontor, som har behandlet Mueller-saken.

–Det er en klausul i kontrakten knyttet opp mot å forplikte seg til å følge Skøyteforbundets etiske verdier, forklarer han.

Både advokat Våland og Mueller selv hevdet i går at kommentarene til Maren Haugli ikke går i kategorien «seksuell trakassering».

–Han kom med uheldige uttalelser, men de må ses i sammenheng av settingen, ordene falt i et miljø han har vanket i gjennom mange år. Det er vanskelig å fastslå at det han sa var seksuell trakassering. Det ble også skværet opp, Maren Haugli virket også fornøyd.

–I de mange medieoppslagene er det blitt fremstilt som at jeg har drevet med seksuell trakassering, det stemmer overhodet ikke, fastslo Mueller selv, som ikke var veldig snakkesalig.

Har snakket med alle.

Treneren hevdet også at han ikke fikk møte skøytepresident Vibecke Sørensen i helgen.

Sørensen påpeker at Mueller har fått uttale seg i saken:

–Jeg kontaktet Peter Mueller på telefon og innkalte til møte på forbundskontoret umiddelbart etter at han kom tilbake fra Heerenveen. På samme måte som Maren Haugli har han vært inne på møte, gitt sin versjon og levert en skriftlig redegjørelse for hendelsesforløpet.

–Vi snakket med Håvard Bøkko i går (søndag) og har også hatt et felles møte med alle utøverne, om den aktuelle hendelsen. Der sa jeg klart og tydelig for alle utøverne i vår organisasjon at ingen skal oppleve å bli snakket til på den måten, presiserte skøytepresidenten.