Fortsatt ingen svar fra nordmenn på Gaza-skip

De tre nordmennene har ikke gitt lyd fra seg, og pressekontakten er svært bekymret.

Espen Goffeng, Randi Kjøs og Nidal Hejazi fotografert på Kypros før ombordstigning på et av skipene som natt til mandag ble bordet av den israelske marinen.
  • Jon Dagsland Holgersen

Les også:

Georg Morland er pressekontakt for Randi Kjøs, Espen Goffeng og Nidal Hejazi, som er med i nødhjelpsflåten som

Les også

– Ti drept og 30 såret ved bording av Gaza-konvoi

natt til mandag da de forsøkte å bryte den israelske blokaden av Gazastripen.

De siste ubekreftede meldingene går ut på at nærmere 20 aktivister er døde, og at fire israelske soldater og rundt 35 aktivister er såret.

— Svært bekymret

Det er snart ett døgn siden Morland var i kontakt med nordmennene. Mobilene deres er slått av, og israelerne gir svært lite informasjon om hendelsen.

Det er imidlertid ventet at flåten skal ankomme land ved 16-tiden, og Morland håper Utenriksdepartementet så fort som mulig vil få informasjon fra israelske myndigheter om tilstanden til nordmennene.

- Vi er veldig bekymret, spesielt ettersom israelske styrker skal ha skutt inn i menneskemengden på båten, sier Morland til Aftenposten.no.

Les også:

Skulle ikke provosere

Han opplyser at nordmennene var svært klare på at de ikke skulle gjøre motstand eller opptre provoserende dersom de ble stoppet av israelske tropper.

— Dersom det kun er løsnet skudd mot truende personer tror jeg ikke nordmennene er i fare, sier Morland.

Randi Kjøs er kommunestyrerepresentent for SV og jobber i Fellesorganisasjonen (FO). Espen Goffeng er medlem av Palestinakomiteen og Nidal Hejazi tilhører Free Gaza Norge.