Kvinne (87) funnet død - drapsetterforskning i Horten

HORTEN (Aftenposten.no): Kriminaltekniker fra Kripos har gjort et mulig viktig funn inne i leiligheten der en 87 år gammel kvinne ble funnet død fredag morgen.

Døren skal ha vært brutt opp. Kvinnen ble funnet drept i sin egen leilighet.

Barer et par timer etter at kriminalteknikerne fra Kripos og lokalt politi startet undersøkelsene sine, bar en av dem ut en avlang gjenstand innpakket i papp. Flere spor utenfor boligen er også tildekket med presenninger.

Politiet ønsker ikke å kommentere funnene på åstedet.

Vestfold-politiet har slått full drapsalarm og bedt om både teknisk og taktisk hjelp fra Kripos etter at den 87 år gammel kvinnen ble funnet død i leiligheten sin i Horten sentrum.

Politiet bekreftet på en pressekonferanse i ettermiddag at de tror kvinnen er blitt drept.

— Funn på stedet gjør at man etterforsker dette som drap, sier politiadvokat Thomas Kragelund til Aftenposten.no.

Det var like før klokken 06.45 fredag politiet fikk melding fra en mann om at han hadde funnet moren sin død. En patrulje rykket da ut til huset bare noen hundre meter fra politistasjonen i Horten. Funnene på åstedet tyder på at kvinnen er blitt drept.

Saken fortsetter under bildet.

Inngangsdøren har synlige skader etter innbrudd rundt låsen. FOTO: HANS O. TORGERSEN

Ranet før

Avdøde er av bosnisk opprinnelse og kom til Norge i 1992, og fikk permanent oppholdstillatelse i 1998. En av kvinnens nærmeste naboer sier til Aftenposten.no at avdøde var en veldig hyggelig dame.

— Hun var veldig godt likt i nabolaget, sier naboen.

Politiet bekrefter overfor Aftenposten.no at kvinnen også tidligere er blitt utsatt for en kriminell handling. Det var i september 2009 som hun, etter det Aftenposten.no vet, ble ranet og utsatt for vold i sitt eget hjem.

Den gangen ble det meldt at flere personer brøt opp døren til leiligheten hennes og tok kvelertak på kvinnen. Hun skal da ha fått kraftige blåmerker på halsen som følge av angrepet, og ble kjørt til sykehus av politiet.

Også avdødes sønn, som bor i etasjen over kvinnen, er tidligere blitt utsatt for et tyveri. Det skjedde 20. august i fjor. Den gangen fortalte han til lokalavisen Gjengangeren at han kom hjem etter et Oslo-besøk og oppdaget at døren til leiligheten var brutt opp. Sønnen fortalte politiet at tyvene hadde stukket av med sparekapitalen hans på 90.000 kroner.

Dør brutt opp

Politiet bekrefter at det var sønnen som fant avdøde i dag morges. NRK melder at kvinnen ble funnet med hendene bundet, og ifølge VG Nett skal sønnen, som bor i etasjen over moren, ha funnet døren brutt opp da han kom ned til henne fredag morgen.

Bildene Aftenposten.no har fra åstedet tyder også på at døren har tegn til å ha blitt brutt opp.

Politiet har sperret av området rundt åstedet og like etter klokken 11 var teknikere fra Kripos i ferd med å ta seg inn i leiligheten.

I tillegg har flere etterforskere startet en rundspørring blant naboene, som er bedt om å holde seg hjemme inntil de har snakket med politiet.

Aftenposten.no følger saken.

Teknikere fra Kripos har igangsatt sine undersøkelser på åstedet i Horten sentrum. FOTO: HANS O. TORGERSEN
Her beslaglegger Kripos-etterforskeren en gjenstand funnet i leiligheten der kvinnen ble funnet drept.
Politiet har sperret av området rundt huset der kvinnen ble funnet død.