Har du fått denne e-posten fra Netflix?

Svindlere som utgir seg for å være Netflix har sendt ut e-poster som ber brukere registrere seg på nytt. Netflix vil aldri be deg om sensitiv informasjon via e-post, skriver strømmetjenesten.

Aftenbladet ble oppmerksom på problemet etter at en leser sendte en kopi av e-posten han hadde fått tilsendt. I emnefeltet til e-posten, som tilsynelatende var fra Netflix, sto det "Avsluttet Netflix-abonnement". I den følgende mailen ble mannen, som har en fungerende Netflix-konto, opplyst om at abonnementet hans ville bli avsluttet 29. juli, etter hans forespørsel.

E-posten informerte også om at hvis han skulle ønske å starte medlemskapet på nytt, kunne han klikke på en vedlagt lenke og fortsette å se TV-serier og filmer uten avbrudd.

Så ekte ut

Da mannen, som ikke ønsker å bli navngitt, fulgte lenken, ble han fraktet til en side som ba ham registrere betalingskort.

  • Alt så ekte ut, sier mannen til Aftenbladet.
  • Jeg utvidet avsender, og så at denne ikke var fra Netflix. Adressen til nettsiden var heller ikke en Netflix-side.

Ved første øyekast så avsender ut til å være Netflix. Men ved nærmere inspeksjon viste det seg at e-posten var sendt fra adressen postmaster@credit-card-rewards-programme.com

Advarer om svindel

På sine nettsider gir Netflix råd om hva deres brukere bør være obs på hvis de har mistanke om at noen forsøker å lure dem. De referer til fenomenet som "phishing" eller nettfiske.

"Nettfiskere går svært langt for å prøve å hacke kontoen din eller stjele personopplysningene dine. De kan opprette falske nettsider som ser ut som Netflix sine eller sende ut e-post som ser offisielle ut (men som er falske) for å be om informasjon." skriver strømmetjenesten.

De informerer om at Netflix aldri vil be om betalingsopplysninger, personnummer, skattenummer eller kontopassordet via e-post. Nettsiden ber også alle som har mottatt lignende e-poster om å kontakte selskapet.

Beskytt deg mot nettfiske

For å sjekke om en e-post du har mottatt er et forsøk på nettfiske råder Netflix kundene sine å holde musen over lenken for å se hvor den leder. Ved å gjøre dette vil den ekte nettadressen vises nederst i de fleste nettlesere.

Dersom nettadressen ikke vises ved å holde musen over lenken, er det også mulig å høyreklikke på lenken og velge alternativet "kopier linkadressen". Da kan du trygt lime adressen inn i et dokument og lese den ekte nettadressen. Her kan du vurdere om lenken fører til en trygg nettside.