41-åring tilstår drapet på 16-årige Sigrid

41-åringen som er dømt for drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne, har i en ny politiforklaring tilstått drapet, skriver Dagbladet.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16)

– Han har erkjent det han ble dømt for og at det var han alene som slo Sigrid ihjel i campingvognen. Han erkjenner det han ble tiltalt for. Vår klient tilsto i samtaler med sine behandlere over lang tid, og ba om at det også ble formidlet til politiet og de pårørende, sier den nå 41 år gamle mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, til Aftenposten.

Forklaringen ble avgitt i slutten av juli, opplyser etterforskningsleder Per Einar Østrem til Dagbladet.

Sigrids foreldre er kjent med at 41-åringen har avgitt en ny forklaring, men de oppfatter ikke dette som en tilståelse, sier deres bistandsadvokat, Harald Stabell.

Oppfatter det ikke som tilståelse

  • Vi er kjent med at gjerningsmannen før sommeren var inne til politiavhør, men vi oppfatter ikke at det innebærer noen form for tilståelse fra vedkommende, sier Sigrids foreldre via bistandsadvokat Harald Stabell.

Stabell ønsker ikke å utdype dette ytterligere søndag kveld.

– Har foreldrene lest det tiltalte har forklart?

– De fikk referert noe av hovedinnholdet i det han har sagt, men de har ikke lest alt det han har forklart, sier Stabell til Aftenposten.

Har skrevet deler av sin forklaring

41-åringen har både vært i politiavhør og skrevet ned deler av forklaringen. Ifølge Dagbladet forklarer 41-åringen at han var sliten, trøtt og paranoid kvelden Sigrid ble borte. Han skal ha vært ute og kjørt bil, og forteller at han ikke så jenta før det var for sent.

I forklaringen går det frem at han løftet henne inn i bilen og at hun da ikke var ved bevissthet. Han sier han først tenkte å kjøre henne til legevakten, men at han ombestemte seg.

Deretter skal han ha tatt henne med i en campingvogn. Ifølge forklaringen ble Sigrid drept av at 41-åringen slo henne i hodet. Mannen har forklart at han mente å slå henne i svime og hevder at han flere ganger forsøkte å gjenopplive henne, skriver Dagbladet.

Omfattende leteaksjon

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant da hun var på vei hjem etter å ha besøkt en venninne lørdag 4. august 2012. Hun var aktiv blant annet på sosiale medier på sin mobiltelefon, men like etter midnatt natt til søndag ble det stille.

En svært omfattende leteaksjon ble satt i gang, men først etter nesten én måned ble hun funnet død, i et lite skogsområde ved et industriområde på Kolbotn utenfor Oslo.

Høyesterett avviste i juli 2014 anken fra tiltalte, og dommen mot den nå 41-årige mannen ble dermed stående. Han ble i mai samme år i Borgarting lagmannsrett dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern, etter å ha blitt erklært strafferettslig utilregnelig

Juryen i lagmannsretten mente han drepte den 16 år gamle jenta, men at han var psykotisk på gjerningstidspunktet.