Norge

Departementene gjeninntar Regjeringskvartalet

Både i går, i dag og i morgen flytter flere departementer tilbake i Regjeringskvartalet.

Flere av departementene kan nå flytte tilbake til Regjeringskvartalet, departementene som holdt til i høyblokka må finne seg langsiktige løsninger andre steder. Foto: PAAL AUDESTAD

 • Lars Martin Gimse

Allerede i går var det første departementet på plass i Regjeringskvarteret. Da flyttet Fornyings-, administrasjons— og kirkedepartementet tilbake i R5 i Akersgata 59.

- De som kan flytte tilbake gjør det i morgen og på mandag, forteller kommunikasjonsrådgiver Ann Kristin Lindaas i Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet til Aftenposten.no.

Flyttet inn i går

Det er hennes departement, i samarbeid med Statsbygg, som har ansvaret for lokaliseringen av departementene. Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet var samtidig det første departementet som inntok Regjeringskvartalet etter bombeangrepet.

— Vi flyttet inn i går, opplyser Lindaas.

De øvrige departementene som nå har fått klarsignal til å flytte tilbake til kontorene sine er Landbruks -og matdepartementet, Kommunal -og regionaldepartementet, Samderdselsdepartementet og Barne-, likestillings- og inkluderingdepartementet.

- Vi tar regjeringskvartalet tilbake. Fikk akkurat beskjed om at jeg kan gå på jobb på mitt eget kontor i R5 imorgen, skriver Audun Lysbakken, Barne-, likestillings- og inkluderingsminister på Twitter.

Landbruks -og matdepartementet bekrefter på sine nettsider at de er på plass igjen på mandag.

Flere kan flytte inn snart

I R5 er det ikke så store skader. Det er en del knuste ruter, men ellers er bygget relativt uskadet.

Også Finansdepartementet og Fiskeri -og kystdepartementet kan flytte tilbake til sine lokaler i løpet av relativt kort tid.

— Det er ganske mange ruter som har gått i Finansdepartementet, men selve bygget er bra. Fiskeri -og Kysdepartementet kan flytte inn veldig snart. De er ikke så veldig berørt, sier Lindaas.

Det er også bestemt at Statsministerens kontor flytter inn til Forsvarsdepartementet.

Departementene på befaring i dag

Statsbygg har utarbeidet en liste med over 9000 ledige kontorplasser i Oslo sentrum. De ligger i en gangavstand på 10-20 minutter fra Regjeringskvartalet.

— I dag og i morgen er departementene som trenger nye lokaler på befaring i bestemte lokaler. Statsbygg har en liste klar, og så må departementene selv på befaring for å se om lokalene som er egnet eller ikke, forteller Lindaas.

De departementene som trenger langsiktige løsninger er Justis -og politidepartementet, Arbeidsdepartementet, Nærings -og handelsdepartementet, Olje -og energidepartementet og Kunnskapsdepartementet.

Ifølge Lindaas har Helse -og omsorgsdepartementet funnet seg nye lokaler på egenhånd.

- I forhold til kontorkapasitet så har vi funnet mer enn nok. Nå handler det om å finne de beste lokalene. Den avgjørelsen tar hvert enkelt departement, sier Lindaas.

Relevante artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Krangler om hvordan byråkratene skal sitte i det nye regjeringskvartalet

 2. OSLO
  Publisert:

  Staten kjøper opp store deler av gaten. Det kan bety slutten for flere kjente utesteder.

 3. OSLO
  Publisert:

  Onsdag startet et av de største byggeprosjektene i Norge noensinne

 4. OSLO
  Publisert:

  Erna Solberg vil flytte Statsministerens kontor tilbake til Høyblokken

 5. NORGE
  Publisert:

  Statsbygg om statsministerens flytting fra Høyblokken: – Vi var ikke kjent med beslutningen.

 6. NORGE
  Publisert:

  Meyer sier hun ble advart mot å snakke om innvandring