Norge

Politiet har gjort et interessant funn etter ranet i Moss

Det er gjort et interessant funn som politiet knytter til postkontorranet i Moss lørdag morgen. Ingen var søndag middag pågrepet etter det grove ranet.

Politiet har gått ut med overvåkningsbilder etter at Høyden postkontor i Moss ble ranet lørdag morgen. Foto: Politiet / NTB scanpix
  • og NTB

– Vi har gjort et interessant funn på Larkollen, men hva det er går vi ikke ut med nå av hensyn til etterforskningen. Vi har ikke funnet ransbilen og er interessert i observasjoner av den, sier jourhavende jurist Isa Engh Ringstad i Øst politidistrikt til NTB søndag.

Politiet bevæpnet seg og satte i gang en stor politiaksjon etter at tre maskerte og bevæpnende menn tok en kvinnelig ansatt som gissel da hun skulle åpne Høyden postkontor i Varnaveien i morgentimene.

  • Les hele saken om ranet av postkontoret i Moss her

Kvinnen ble tatt på utsiden og truet inn der hun ble tvunget til å åpne et pengeskap. Hun skal ha blitt påsatt håndjern under ranet, men klarte å utløse alarmen.

Ranerne kjørte vekk i en svart bil, trolig en Toyota Yaris. Det er litt over en mils kjørevei mellom postkontoret og Larkollen.

– Kriminalteknikerne jobbet på åstedet utover kvelden i går og fortsetter sine undersøkelser i dag. Vi arbeider videre med å gjennomgå videoovervåkingen. Vi har også fått inn flere tips etter at vi gikk ut med opplysninger i går som vi arbeider videre med. Vi ønsker fortsatt tips fra publikum i forhold til bildene vi har gått ut med og andre observasjoner, sier Ringstad.

Ingen mistenkte

Politiet har foreløpig ingen mistenkte i saken. De har heller ingen formening om ranerne har skiftet en eller flere biler, eventuelt om de har kommet seg vekk sjøveien. De er heller ikke helt sikre på hvor mye eller hva ranerne fikk med seg.

Søndag så de gjennom overvåkingsvideoer fra grensen ved Svinesund. Hva gjelder grensepasseringer har norsk politi kontakt med sine kolleger i andre land.

Den kvinnelig ansatte ble ferdig avhørt lørdag. Søndag kunne ikke politiet si om postkontoret åpner som vanlig mandag.

Høiden postkontor i Moss ble lørdag morgen ranet av tre maskerte menn.

Bilder av ranerne

I 17-tiden lørdag la politiet ut bilder av to av ranerne og bilen som ble brukt.

– Vi ønsker selvsagt tips fra publikum om de bildene. Om noen har gjort observasjoner i området, eventuelt om hvilken type bil det kan være, sa jourhavende jurist Morten Lundén i Øst politidistrikt til Moss Avis.

En etterforskningsgruppe i Østfold arbeider med ranet. De kartlegger blant annet opplysninger fra området og samler inn foto og video.

Kvinnen som ble truet kom ikke fysisk til skade, men ble tatt hånd om av helsepersonell og arbeidsgiver.

Les mer om

  1. Moss
  2. Etterforskning
  3. Ran
  4. Krim