Norge

Tor Erling Staff bisatt

Advokat og samfunnsdebattant Tor Erling Staff ble fredag bisatt fra Frogner kirke.

Båren til advokat og samfunnsdebattant Tor Erling Staff i Frogner kirke før bisettelsen fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
  • og NTB

Et bredt spekter av norske advokater og personligheter fra fagmiljøet og rettsvesenet var til stede for å ta et siste farvel med den kjente advokaten.

Staff døde 22. juli og ble 85 år gammel. Over flere tiår var han tydelig til stede i den norske offentligheten som en av landets aller fremste advokater og en markant samfunnsdebattant. Staff er blitt hyllet av kollegaer etter bortgangen.

Professor emeritus Thomas Mathiesen og advokat Frode Sulland ankommer bisettelsen til advokat og samfunnsdebattant Tor Erling Staff i Frogner kirke fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix.
  • Hyllet Stoltenberg: – Da andre vendte seg vekk, var det han som ringte og spurte hvordan det gikk

– Han har virkelig markert seg på ulike måter i samfunnsdebatten og vil først og fremst bli husket som en av Norges beste forsvarsadvokater gjennom tidene, sa advokatforeningens leder, Jens Johan Hjort, til NRK i juli.

«Djevelens advokat»

Den antiautoritære advokaten viste stort engasjement for de aller mest utsatte og utskjelte.

I flere portrettintervjuer brukte han benevnelsen «djevelens advokat» om seg selv. Det var denne hjelpen nynazister, pedofile, drapsmenn, voldsmenn og pornografer trengte.

Advokat Mona Høiness og privatetterforsker Ola Thune ankommer bisettelsen til advokat og samfunnsdebattant Tor Erling Staff i Frogner kirke fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg tok disse sakene fordi de trengte en forsvarer. De trengte meg! De var fordømt. Og preget av det. Dem vi forakter og ser ned på. Dem ingen forstår og ingen vil bistå. Overfor dem fikk jeg anledning til å utfolde meg. Det er de mest takknemlige sakene jeg har hatt, sa den 81 år gamle Tor Erling Staff i et intervju med Aftenposten i 2014.

Les mer om

  1. Tor Erling Staff
  2. Begravelse
  3. Nekrolog