3300 fortsatt uten strøm på Sørlandet

Søndag formiddag er rundt 3300 husstander i Agder-fylkene fortsatt uten strøm på grunn av store mengder snø de siste dagene.

Agder Energi ber folk ha lommelykter og stearinlys tilgjengelig på grunn av snøtunge trær som faller over strømledningene og forårsaker strømbrudd.

Snøtunge trær fortsetter å skape utfordringer. I løpet av natten har det oppstått noen få ny feil på grunn av våt, tung snø, som gjør at trærne legger seg på linjenettet.

– Fra søndag morgen er montører ute ved alle kjente feilsteder, opplyser Agder Energi.

Lørdag morgen var 7200 husstander på Sørlandet uten strøm, og rundt 3300 er altså fortsatt uten. Mye snø fører til at det er vanskelig å ta seg fram i terrenget, som gjør at feilrettingsarbeidet tar tid.

I løpet av søndag blir det ny befaring med flere helikoptre for få ny oversikt over skadeomfanget.

Rydder toglinjene

Togstrekningen mellom Kristiansand og Egersund åpner trolig søndag formiddag etter å ha vært stengt siden lørdag ettermiddag.

– Planen er gjenåpne strekningen mellom Kristiansand og Egersund klokken 12 søndag, sier kommunikasjonsrådgiver Harry Korslund i Bane Nor.

Reparasjonene av kjøreledningen på strekningen mellom Marnardal og Audnedal er ferdigstilt og strømmen er koblet på, men mannskapene holder fortsatt på med rydding av trær, busker og snø, opplyser Korslund.

Strekningen Nelaug- Arendal er nå åpnet igjen etter å ha vært stengt lørdag.