Kvinne omkom i kollisjon i Oslofjordtunnelen

Oslofjordtunnelen er stengt på ubestemt tid, etter at et vogntog og en personbil onsdag kolliderte inne i tunnelen. Føreren av personbilen, en kvinne i 50-årene, omkom.

Personbilen ble delvis begravd av flislasten og vrakdeler fra vogntoget. Føreren av personbilen ble erklært død på stedet.

Hendelsesforløpet er uklart, men personbilen kolliderte med tilhengeren til et vogntog lastet med flis like etter klokken 09 onsdag.

I det kraftige sammenstøtet ble personbilen helt klemt fast, da den store sideporten til lastebilens tilhenger løsnet og flislasten raste ut.

– Føreren av personbilen omkom på stedet, bekreftet politiets innsatsleder i Follo, Ronny Samuelsen, en times tid etter at meldingen om ulykken kom inn til nødetatene.

Politiet og Vegtrafikksentralen melder onsdag kveld at kriminalteknikerne er ferdige med sine undersøkelser. Oppryddingsarbeidet i tunnelen er i gang, men arbeidet er tidkrevende, opplyser politiet.

Det er usikkert hvor store skader det er på tunnelveggen. Tunnelen er derfor stengt på ubestemt tid, skriver politiets operasjonssentral i Follo på Twitter.

En legebil kjører her utrykning ned i Oslofjordtunnelen fra Drøbak-siden etter dødsulykken.

Oslofjordtunnelen er en undersjøisk veitunnel mellom Frogn og Hurum, og er en del av riksvei 23. Tunnelen er 7306 meter lang.