Norge

Slik har Aftenposten jobbet med pokersakene

Aftenposten har systematisk kartlagt pokerklubber i Oslo, samt sentrale klubber andre steder i landet, siden september i fjor.

Sivilkledde spanere fra Oslo politidistrikt tok seg inn på den illegale pokerklubben Quads torsdag kveld. Der beordret de alle spillerne i en turnering til å holde hendene over bordet, mens polititjenestemennene sikret lokalet. Mellom 30 og 40 personer var til stede. Den kvinnelige eieren er nå siktet for brudd på lotteriloven og stedet er stengt.
  • Redaksjonen Aftenposten

Analyse av data. Sentralt i arbeidet har vært avansert analyse av data fra sosiale medier og ulike nettsteder, der vi har kartlagt aktivitetene på en rekke illegale pokerklubber.

Gjennom dette har vi blant annet kunne gjøre detaljerte analyser av hvilke spillere som har deltatt i ulovlig pokerspill, hvor mye de har satset og i enkelte tilfeller hva de har vunnet.

Detaljerte data om turneringer. En av klubbene, Norwegian Poker Team har lagt ut detaljerte data om pokerturneringer helt tilbake til 2013.

Gjennom dette unike materialet har vi gjort beregninger som viser at det på NPT ble spilt poker for minst 30,4 millioner kroner bare i turneringer de tre siste årene .

  • Aftenposten fikk diplom for serien om de ulovlige pokerklubbene.

Over 100 kilder. De siste månedene har Aftenpostens medarbeidere snakket med over 100 kilder i pokermiljøet, på ulike nivåer. De fleste av dem ønsker ikke å la seg intervjue, av frykt for represalier. Derfor er mange av Aftenpostens kilder anonyme.

Har besøkt klubbene og spilt poker. Vi har oppsøkt de fleste av Oslo-klubbene og med selvsyn konstatert at det har foregått ulovlig pengespill der. Ved en anledning har vi selv deltatt i en pokerturnering, og i tre andre tilfeller fått tilbud om å delta i såkalt cashgames med minsteinnsats på 1000 kroner.

Ikke falsk identitet. Aftenpostens medarbeidere har ikke brukt falsk identitet under arbeidet med saken.

Har du et tips?

For sensitivt materiale, bruk: Securedrop

  • Vi kan også kommunisere via den krypterte meldingstjenesten Signal:
  • +47 911 64 210 (journalist Jan Gunnar Furuly)
  • +47 920 22 477 (journalist Thomas Olsen)

Aftenposten beskytter sine kilder.

Les mer om

  1. Poker i Norge
  2. Gambling
  3. Poker
  4. Aftenposten