Norge

Røde Kors venter en langt roligere dag i Holmenkollen

Røde Kors Hjelpekorps tror søndagen i Holmenkollen vil gå langt roligere for seg enn den kaotiske lørdagen.

Kaos rådet da svært mange mennesker forlot området etter lørdagens skiøvelser i Holmenkollen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

 • NTB
 • Per Annar Holm

Røde Kors Hjelpekorps har over 20 frivillige i området, og behandlet lørdag over 100 personer som hadde skadet seg i og rundt Holmenkollen og Frognerseteren.

De aller fleste skadene knyttet seg til bruk av alkohol. Natt til søndag forløp rolig, og håpet er at søndagen ikke blir på langt nær like kaotisk som dagen før.

– Vi har vært der oppe i natt og heldigvis har det vært veldig rolig. Det var langt færre telt i marka enn forrige natt. Vi fortsetter i dag, og basert på våre erfaringer forventer vi vesentlig mindre å gjøre enn lørdag. Samtidig er vi forberedt og trent på dette, og har dimensjonert innsatsen med utstyr og mannskaper i samarbeid med arrangøren i Holmenkollen, sier hovedvaktleder Anders Oustorp i Oslo Røde Kors Hjelpekorps til NTB søndag morgen.

Vektere hadde sprayet en orange strek på Majorstua stasjon søndag formiddag. Foto: Per Annar Holm

Ekstratog og flere vektere

Sporveien har satt opp ekstratog i forbindelse med skifesten i Holmenkollen også søndag, og advarer folk mot å bevege seg i sporet slik mange gjorde lørdag.

– Ny dag! Vi må minne om at all ferdsel i sporet er forbudt. Det er forbundet med stor fare å bevege seg i T-banesporet, minner Sporveien om på Twitter.

Sporveien har satt opp ekstratog mellom Helsfyr og Holmenkollen, og minner om at togene ikke stanser på stasjonene mellom Majorstuen og Holmenkollen.

En alvorlig skadet

En kvinne i slutten av tenårene ble alvorlig skadet og totalt syv personer pådro seg strømskader i T-baneulykker som følge av kaoset i Holmenkollen lørdag.

Kvinnen kom i kontakt med strømskinnen. Seks andre som prøvde å hjelpe henne, fem av dem vektere, fikk også i seg strøm.

Kvinnen falt ned i T-banesporet på Voksenlia stasjon litt før klokken 19.30 og måtte fraktes ut av området med helikopter ettersom kaoset i området gjorde det vanskelig for nødetatene å komme seg opp til stasjonen.

– Situasjonen hennes er stabil og ikke livstruende søndag formiddag, opplyser operasjonsleder Tor Grøttum.

Den åttende personen som ble skadet kom i klem mellom perrongen og en T-banevogn ved Besserud stasjon. Han fikk bare lettere skader, og ble kjørt til legevakten for en sjekk.

– Bruk sunt bondevett

Politi, brann og helse slet med å komme frem i Holmenkollen lørdag ettermiddag.

Fulle folk skapte kork i trafikken, og mange lot være å etterkomme ordrer gitt av politiet:

– Jeg vil oppfordre alle til å bruke sunt bondevett. Det var svært mange som overnattet ute i Holmenkollen fra fredag til lørdag, og alt tidlig merket vi et stort trøkk. Natt til søndag var det ikke så mange ute i skogen, og vi får håpe på større måtehold søndag, sier operasjonsleder Marita Aune ved Oslo politidistrikt.

Les mer om

 1. Røde Kors
 2. Holmenkollen
 3. Sporveien

Relevante artikler

 1. OSLO
  Publisert:

  Kollen-kaoset: Syv personer fikk strøm gjennom kroppen i T-baneulykke

 2. OSLO
  Publisert:

  Politiet skuffet over Holmenkollen-tilskuere

 3. OSLO
  Publisert:

  Tidligere rennstart og «dørvakter» ved T-banen: Slik vil arrangørene unngå ny fyllefest i Kollen

 4. OSLO
  Publisert:

  Behandlet 100 alkoholrelaterte skader under Kollen-kaoset - politi og Sporveien ber folk skjerpe seg

 5. OSLO
  Publisert:

  Holmenkollen-publikum om kaoset: - Det blir helt feil når folk blir så fulle

 6. OSLO
  Publisert:

  Krever oppvask hos arrangøren: Slik oppsto kaoset i Holmenkollen