Norge

Forklart: Hva skjedde de 71 dagene forsvinningssaken ble holdt hemmelig?

Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) hadde vært borte i 71 dager før politiet ba publikum om hjelp på onsdag.

Det tok 71 dager fra Anne-Elisabeth Falkevik Hagen forsvant fra hjemmet sitt til politiet offentliggjorde saken. Hva skjedde i denne perioden?
  • Anders Veberg
    Journalist

Politiet jobbet i det skjulte i over ti uker. De skulle løse en oppsiktsvekkende og svært dramatisk forsvinningssak. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen er kona til en av Norges rikeste menn, investor Tom Hagen. Hun forsvant fra hjemmet sitt 31. oktober i høst.

  • Her kan du lese bakgrunnen: Kona til en av Norges rikeste har vært borte i over ti uker. Det er mottatt krav om løsepenger i kryptovaluta.

Det tok 71 dager før saken ble offentlig kjent. Hva skjedde i mellomtiden?

I dagens episode møter du Aftenposten-journalist Jan Gunnar Furuly. Han snakker om hva politiet har gjort i saken. Nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen forteller hvorfor Aftenposten gikk med på ikke å omtale saken før nå, selv om vi kjente til den tidlig.

Hør denne og flere Forklart-episoder ved å følge denne lenken. Eller hør dagens episode i spilleren under:

Slik lytter du til Forklart

Forklart er en daglig nyhetspodkast fra Aftenposten. Hver dag går vi inn i en ny sak for å forstå hva som egentlig skjer.

Du finner Forklart der du hører på podkast:

I faktaboksen under finner du en enkel guide til hvordan du kan lytte:

Du kan også få beskjed på telefonen når en ny episode ligger ute. Metoden er ganske lik i de ulike programmene, så vi har brukt Apples podkaster-app for å illustrere.

Les mer om

  1. Forsvinningssaken på Lørenskog
  2. Anne-Elisabeth Falkevik Hagen