Norge

Hvilken jobb passer du til?

Det kan du få svar på ved å ta Aftenpostens nye jobbtest.

Martine Tønnesen (24) og Anna Liedo (25) kjenner seg igjen i resultatene etter å ha tatt Aftenpostens jobbtest. - Hva er egentlig Key Account Manager? Tydeligvis noe jeg kan bli, sier tidligere siviløkonomistudent Martine.
  • Ida De Rosa
Slik var Anna Liendos resultater sammenlignet med andre studenter som har svart. Etter å ha tatt testen får hun som resultat at hun ligner på andre med yrkene lærer, ingeniør og leder.
Martine Tønnessen har studert siviløkonomi og fikk som resultat at svarene hennes matcher andre siviløkonomer.

— Én prosent på kreativitet? Det var jo litt lite. Men beskrivelsen om at jeg liker å fullføre én oppgave om gangen, passer jo bra, sier Martine Tønnesen (24).

Hun og Anna Liendo (25) er på Karrièresenteret på Universitetet i Oslo. Studenter haster forbi over grå lineoleumsgulv. Martine har studert siviløkonomi og er på jobbjakt, mens Anna tar siste året av en mastergrad i statsvitenskap og har deltidsjobb.

De har nettopp svart seg enig og uenig i de 30 utsagnene Aftenpostens nye jobbtest består av, og fått en rapport som sier noe om hvordan de liker å jobbe og hvilke jobber de kan passe til.

— Det var gøy å se hvilke yrker som passer mine egenskaper. Det setter i gang en del tankeprosesser som kan være nyttige når man skal søke jobb. Jeg fikk opp at profilen min matcher en kontoransatt. Ja, da blir det vel byråkratiet på meg, da! sier Anna.

Hva kjennetegner deg?

I Aftenpostens nye jobbtest får du vite hva som kjennetegner deg når det gjelder stresshåndtering, innovasjon, kommunikasjon, ansvarlighet, innlevelse, ambisjoner, trygghet og entusiasme.

Grovt sagt om du best liker endringer eller stabilitet, og om du trives best med å jobbe alene eller sammen med andre. Ut fra dette kan du også se hvilke jobber du kan passe til.

Her kan du ta Aftenpostens nye jobbtest!

— Altså hva som kjennetegner deg i hvordan du kommuniserer med andre og hvordan du best løser arbeidsoppgaver. Dette er viktig i de fleste jobber, sier psykometriker Thor Eriksen i Assessio, som har utarbeidet testen for Aftenposten.

Testen er en forkortet og forenklet versjon av personlighetstesten MAP, som brukes blant annet ved rekruttering.

Får vite dine sterkeste egenskaper

Etter å ha svart på spørsmålene, vil du få svar på hvilke tre egenskaper du har scoret høyest på og som skiller deg fra andre. Dersom du ønsker det, kan du få en rapport med resultater for alle de åtte egenskapene tilsendt på e-post.

Psykologer og jobbeksperter Aftenposten har snakket med, mener testen kan gi større selvinnsikt.

— Den kan være nyttig hvis man for eksempel skal på et jobbintervju eller skrive CV. Det er mange som syns det er vanskelig å beskrive sine egne sterke og svake sider, og hva det egentlig er som skiller en fra andre, sier førsteamanuensis ved Markedshøyskolen og seniorkonsulent i KPMG, Helene Tronstad Moe.

Testbruken eksploderer

Det er likevel en drøss med andre faktorer som spiller inn på hvor godt du gjør jobben din og hvilken jobb du bør velge, understreker hun.

— Både erfaring, intelligens og moral er faktorer som denne testen ikke måler. Testen viser ikke den totale regnbuen, men gir en kort beskrivelse av noen ting som kan være relevante i arbeidslivet.

Det blir stadig vanligere at arbeidsgivere ber deg ta en personlighetstest når du søker jobb.

I 2009 benyttet 43 prosent av bedriftene personlighetstester ved rekruttering, viste en undersøkelse gjennomført av HR Norge. Tall fra de tre største leverandørene av personlighetstester i Norge, viste at salget av testerdoblet seg fra 2009 til 2012.

Det er fortsatt flest ledere og spesialister som må ta slike tester, men også rekrutteringsbyråer og store selskaper har kastet seg på trenden.

Det har leder for Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo, Gisle Hellsten, lagt merke til.

Kan hjelpe til med CV-en

— Veldig mange studenter må ta slike tester. Sånn sett gir Aftenpostens test en anledning til å få en smakebit på hva arbeidsgivere er på jakt etter utover karakterer og arbeidserfaring. Men man må huske på at slike tester ikke fungerer som et røntgenapparat eller horoskop, sier Hellsten.

- Tror du den kan brukes av studenter som er usikre på hvilket yrke de passer til?

— Slike tester kan brukes som en start på en refleksjonsprosess, men min erfaring tilsier at slike tester har relativt liten verdi uten at den følges opp med en samtale med en testsertifisert veileder.

Bør ikke brukes ved ansettelser

Lise Hagen Rebbestad er ansvarlig for personlighetstesting i Norges størstebemannings- og rekrutteringsselskap,ManpowerGroup. Hun mener testen kan være god å ha når man sitter og skriver CV.

- For eksempel når man skal ramse opp sine egne nøkkelkvalifikasjoner. Da kan beskrivelsene man får etter en slik kartlegging være gode å ha dersom man kjenner seg igjen, sier hun.

Men testen bør brukes som en hjelp for arbeidssøker, og ikke som et testverktøy i en ansettelsesprosess, sier hun.

— Til det er denne testen for lite omfattende. Tester som skal brukes i profesjonelle sammenhenger må kunne dokumentere at de måler det de skal. I tillegg bør de skal gi deg tilbakemelding ha nødvendig opplæring og sertifisering.

Les også

  1. Slik gjør personlighetstesten deg uaktuell

  2. Ingen vil ansette meg

  3. Sjefene stoler ikke på attester

  4. Lettere å avsløre oppskrytte karakterer

Slik kan resultatet ditt se ut etter å ha svart på 30 spørsmål i Aftenpostens nye jobbtest. Resultatet viser hvilke egenskaper som utmerker deg, hvordan dine resultater er i forhold til andre innenfor ditt yrke og hvordan de matcher andre yrker.
Denne utvidede rapporten kan du få tilsendt på e-post dersom du ønsker det. Rapporten beskriver åtte egenskaper som viser hvordan du kommuniserer og håndterer oppgaver på jobb.