Norge

Skjøt blindt gjennom vindu og rullegardin – mann og kvinne alvorlig skadet

Fem kulehull i vinduet og like mange hull i rullegardinen innenfor forteller at gjerningspersonene trolig ikke så hvem de skjøt mot. I leiligheten på Fjellhamar var det seks voksne mennesker og ett barn. To av de voksne ble alvorlig skadet i skytingen.

Politiet jobbet natt til onsdag med å sikre spor utenfor leiligheten som det ble skutt mot.
  • Hans O. Torgersen
    Journalist
  • og NTB

– Det er blitt skutt på nært hold og dette kunne fått langt større konsekvenser for dem som var inne i leiligheten. Skuddene kunne truffet flere, og skuddene kunne truffet mer vitale deler på kroppen, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt til NTB onsdag ettermiddag.

Politiet ble varslet om skytingen klokken 00.40 natt til onsdag. Etterforskerne mistenker at skytingen kan være gjengrelatert.

Onsdag ettermiddag hadde politiet fortsatt ikke meldt om noen pågripelser. Vitner har forklart at en mørk Mercedes ble sett kjørende i stor fart fra stedet i retning Oslo umiddelbart etter at skuddene var avfyrt.

Innsatsleder Knut Hammer fortalte til Aftenposten natt til onsdag at flere politipatruljer var i nærheten da alarmen gikk og kom raskt frem til åstedet.

– Da vi tok oss inn i leiligheten fant vi to personer som var skutt. Familiemedlemmer utøvde førstehjelp. Da vi hadde klarert, fikk vi inn ambulansepersonell som tok over førstehjelpen, sier Hammer.

Den første meldingen skal ha vært fra en politimann som bor i nærheten og som våknet av skytingen. Innsatslederen på frivakt ringte da Hammer direkte og varslet om skuddene han hørte.

Skutt utenfra

Onsdag meldte politiet at de to som ble truffet er alvorlig skadet, men utenfor livsfare.

Aftenpostens bilder fra stedet viser kulehull både i vinduet og i et rullegardin innenfor.

Det er tydelige kulehull både i vinduet og i et gardin innenfor.

Hammer forteller at det var tilsammen syv personer i leiligheten: Seks voksne og ett barn, som er mellom ett og to år gammelt.

Politiet stoppet i løpet natten stoppet flere biler i området og søkte etter gjerningspersonene både på Romerike og i Oslo.

Mistenker gjengoppgjør

Operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt opplyser at politiet mistenker at hendelsen kan være en del av et gjengoppgjør, men at det er for tidlig å konkludere.

– Ja, ut fra måten dette er gjort på. Det kan være at personene har stått utenfor og skutt inn, og da er det grunn til å tro at det er noe som har skjedd i forkant, sier Skaftnes til NTB.

Leiligheten som det ble skutt mot ligger på bakkeplan i boligblokken på Fjellhamar.

En av teoriene politiet arbeider ut ifra er at skyteepisoden har sammenheng med flere lignende hendelser i Oslo-regionen den siste tiden.

Så sent som tirsdag ved 23.30-tiden, én time og ett kvarter før skytingen på Fjellhamar, ble det løsnet skudd på Stovner i Oslo.

Ingen ble skadet eller truffet i denne episoden, men tomhylser som er funnet på Stovner og Fjellhamar undersøkes for å sjekke om de kan stamme fra samme våpen.

Bistand fra Kripos

Hylsene fra Fjellhamar tyder på at det er skutt med pistol. Øst politidistrikt får bistand fra Kripos og andre politidistrikt i den taktiske og tekniske etterforskningen.

– Vi har innledet nært samarbeid med andre politidistrikter. Vi ser denne skytingen i sammenheng med andre skyteepisoder som har skjedd i det siste, også den som var på Stovner i går kveld, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt til NTB.

Les mer om

  1. Skyting
  2. Våpen
  3. Politiet
  4. Etterforskning