Mor og sønn siktet for drap etter dødsfall i Bergen

Politiet mistenker at 21 år gammel mann ble dyttet i døden.

Mannen falt trolig fra syvende etasje. En kamerat og hans mor er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Fredag morgen ble en 21 år gammel mann funnet død utenfor en boligblokk i Dag Hammerskjolds vei i Fyllingsdalen i Bergen, skriver Bergens Tidende.

En jevnaldrende kamerat ble pågrepet senere samme dag. Han var i utgangspunktet siktet for å ha brukt vold mot avdøde.

I fengslingsmøte

Nå er siktelsen utvidet til drap, opplyser politiet.

– En kvinne i slutten av 40-årene er også pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap i samme sak. De to er mor og sønn og bor i leiligheten i Fyllingsdalen der avdøde ble funnet utenfor fredag morgen, heter det i pressemeldingen.

Etter det Bergens Tidende får opplyst, mistenker politiet at 21-åringen først ble utsatt for vold. Så skal han ha blitt dyttet over i et midlertidig rekkverk utenfor leiligheten. Han falt så syv etasjer ned.

Like etter klokken 12.45 mandag ble retten satt for kvinnen i slutten av 40-årene.

Politiet ønsker å fengsle både henne og sønnen i fire uker. Det er foreløpig ukjent hvordan de to stiller seg til den alvorlige siktelsen. Politiet vil ikke uttale seg om saken før fengslingsmøtet er avviklet.

Hverken mor eller sønn er tidligere straffet.

Avhørt i helgen

De to ble avhørt i helgen. Etter det BT får opplyst, har kvinnen innledningsvis forklart at hun lå og sov mens sønnen og hans nå avdøde kamerat var i leiligheten hennes.

Den nå drapssiktede mannen var til stede da politiet rykket ut og fant kameraten død. Han ble imidlertid ikke pågrepet før flere timer senere.

– Siktede ble pågrepet helt udramatisk. Vi har kjennskap til at han var på åstedet. Han er siktet for å ha utøvd vold mot den nå avdøde i løpet av natten, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland fredag ettermiddag.

DØD: En 21 år gammel mann ble funnet død fredag morgen. Han hadde skader som kunne indikere fall fra stor høyde.

Kripos er foreløpig ikke bedt om å bistå i etterforskningen.

– Det blir vurdert, men vi har ikke sendt noen anmodning til Kripos ennå. Det kan tenkes at vi sender en slik forespørsel før påske, men det er altså ikke avgjort, sier politiinspektør Olav Valland.

Politiet vil be om fire uker i varetekt for mor og sønn.