NRK: Tillitsvalgt i FpU spurte 14-åring om de skulle ha sex 

Flere kvinner har varslet om å ha blitt seksuelt trakassert av en mann med tillitsverv i Frp og FpU. Mannen innrømmer å ha spurt en 14 år gammel jente om sex. 

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

NRK melder fredag at de ha vært i kontakt med fire kvinner som formelt har varslet Frp om ubehagelige opplevelser med en mann som i dag har tillitsverv i både Frp og Fremskrittspartiets Ungdom (FpU). Kvinnene var alle i tenårene da opplevelsene de melder om skal ha skjedd.

– Vi har mottatt flere varsler om ham. Dette er en vanskelig sak for FpU, og vi har derfor bedt om hjelp fra Frp. Nå fokuserer vi på å ta vare på de berørte, bekrefter FpUs generalsekretær Tonje Lavik til kanalen.

Et av varslene dreier seg om meldinger mannen sendte til en 14 år gammel jente da han selv var 18 og hadde lederverv i FpU. Blant annet har mannen sendt flere meldinger til jenta via Snapchat hvor han spør om de skal ha sex. Mannen innrømmer overfor NRK at han sendte disse meldingene, men hevder de ble sendt som en spøk.

– Jeg kan ikke utelukke at jeg har sagt eller gjort noe som kan ha vært upassende, og skal være den første til å beklage i de tilfellene jeg har gått over streken, sier mannen til NRK.

Han påpeker derimot at han ikke kjenner seg igjen i flere av beskrivelsene andre har kommet med. Mannen mener varslene kan sees i lys av en maktkamp i partiet hvor noen forsøker å skvise ham ut.

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix