Bergensbanen stengt etter avsporing

Bergensbanen er stengt etter at et godstog sporet av mellom Haugastøl og Tunga. Det vil ta tid å få det på skinnene igjen, opplyser Jernbaneverket.

Dette er godtoget som stanser trafikken på Bergensbanen.
  • Ntb

Avsporingen skjedde på Gryta mellom Haugastøl og Tunga. Det var et godstog fra CargoNet på vei fra Bergen til Oslo som sporet av.– Deler av lokomotivet står ikke på skinnene. Vi har varslet selskapet som vi har bergingsavtale med, for å få det på sporet igjen, men det vil ta tid, sier pressevakt Arvid Bårdstu i Jernbaneverket til NTB.

Det er for tidlig å si hvor lang tid operasjonen vil ta, men banen vil trolig ikke bli åpnet igjen mandag, opplyser han.

Bilder fra ulykkesstedet viser at et lokomotiv av typen Siemens Vectron har sporet av. Et slik lokomotiv veiser over 80 tonn.

NSB opplyser om at de jobber med alternativ transport, og at reisende må regne med forsinkelser. Reisende bes om å møte opp som planlagt.

For strekningen fra Oslo S til Bergen vil det tog mellom Oslo S og Ål. Reisende Myrdal-Bergen går av på Gol for videre transport med buss. Det blir buss mellom Gol og Voss, opplyser Bergensavisen.

For reisende som skal fra Bergen til Oslo S blir det tog fra Bergen til Voss. Deretter blir det buss mellom Voss og Ål.

Årsaken til uhellet er ikke kjent. Lokomotivføreren kom uskadd fra avsporingen.