Toåringen er blitt bedre

Svar om svineinfluensa kan komme i ettermiddag.

Kommunelegen vet foreløpig ikke om det svineinfluensa som har rammet Vestfold-familien. I ettermiddag kan svaret foreligge.
  • Mona W. Claussen

Har du tips om denne saken? Send oss en epost eller ring Aftenposten.no på 02286.

En toåring bosatt i Re kommune i Vestfold er under behandling med mistanke om svineinfluensa etter en ferietur i Mexico. Guttens to søsken holdes borte fra skolen. Foreldrene har ikke fått noe forbud mot å bevege seg ute blant folk, men er forsiktige med nærkontakt. Toåringens mor hadde på seg munnbind da hun besøkte legen i dag.

— Resten av familiemedlemmene føler seg ikke syke. Men jeg har bedt dem unngå nærkontakt med andre mennesker, for å være på den sikre siden, sier kommuneoverlege Ole Johan Bakke i Re kommune til Aftenposten.no.

Familien har hatt to gjester siden de kom hjem fra utlandet i helgen. Både mor, far, søsken og de to gjestene er i dag undersøkt med tanke på svineinfluensa. Svarene på disse prøvene skal foreligge om to dager, sier Bakke.

I ettermiddag kan familien få beskjed om toåringen er smittet av svineinfluensa.

— Jeg besøkte familien i går og i dag, og toåringen er blitt bedre, sier Bakke. Barnet behandles med Tamiflu.

Kommunelegen har varslet alle familien har vært i kontakt med, og bedt dem være obs på eventuelle sykdomstegn.

Det er ikke meldt om nye mistenkte tilfeller av svineinfluensa i Norge i dag.

Rosa markører: mulige tilfeller. Lilla markører: bekreftede tilfeller. Markører uten svart prikk: dødsfall. Gule markører: avkreftede tilfeller. Kart og innhold er hentet fra ekstern kilde, se full versjon her. Aftenposten tar ikke ansvar for innholdet på eksterne nettsteder.