Norge

Her er de første bildene av Estelle

Endelig får vi se den svenske prinsessen.

Klikk på pilen til høyre for å se flere bilder av prinsessen. Foto: Kungahuset.se

 • Randi Johannessen Buckley

120227_PrE_foto_kungahuset2.JPG Foto: Kungahuset.se

120227_PrE_foto_kungahuset1.jpg Foto: Kungahuset.se

En rørt pappa forteller pressen at han nettopp har fått en datter, Sveriges tronarving. Foto: FOTO: REUTERS

Les også:

Les også

Hun er bare én dag gammel, men har likevel fullt program

Les også

Tror Haakon og Mette-Marit blir faddere

Les også

Lillebror Carl Philip er overlykkelig

Til nå har vi bare sett et lite hode iført hvit lue stikke opp bak et babyteppe. Lille Estelle ligger godt pakket inn i babystolen sin. Mandag kom endelig flere bilder av prinsessen, som har fått navnet Estelle Silvia Ewa Mary.

Bildene viser prinsesse Estelle fire dager gammel, og bildene er tatt på Haga Slott. Koften Estelle har på seg er strikket av kronprinsessens mormor Alice.

Les også

Og navnet er...

— Søt og vakker

Det var kong Carl Gustaf som meddelte navnet i en tale til den svenske regjeringen. Han opplyste også at Estelle får tittelen hertuginne av Östergötland.

Det var overhoffmester Alice Trolle-Wachtmeister som bar Estelle frem under vitnebekreftelsen, en seremoni hvor prinsessen ble vist frem for statsminister Fredrik Reinfeldt, Sveriges hoffsjef riksmarskalk Svante Lindqvist, president i Sveriges riksdag Per Westerberg.

Ifølge Trolle-Wachtmeister er prinsessen lik sin mor, og svært søt.

— Det er som å se kronprinsessen som baby, de er svært like. Hun er veldig søt, svært vakker. Hun var iført en lang, hvit kjole under seremonien, fortalte Trolle-Wachtmeister fredag.

Uventet

Navnet var uventet og overrasket de fleste, og har skapt debatt i Sverige. Meningene er delte; lengst gikk kanskje historiker Herman Lindqvist, som uttalte at navnet høres ut som en nattklubbdronning.

Andre mener imidlertid valget viser at foreldrene, kronprinsesse Victoria og prins Daniel, tør å være moderne og gå sine egne veier.

Les også

- Det kan bli skikkelig girl power med fem dronninger på én gang

At prinsessen ville få et navn hentet fra dronningene i Bernadotte-slekten, og at hun ville få fire navn, var ventet. Men det var ikke ventet at det ville bli Estelle.

Kongens gudfar

Hun deler dermed navnet med Estelle de Bernadotte, født Manville. Hun var gift med den svenske greven Folke Bernadotte, som var kong Carl Gustafs gudfar. Folke Bernadotte ble skutt og drept i Jerusalem i 1948 da han var FN-utsending til Palestina.

Prinsesse Estelle ble født klokken 04.26 natt til torsdag. Hun veide 3280 gram og målte 51 centimeter. En rørt pappa informerte pressen bare to og en halv time etter fødselen. Senere samme dag reiste paret hjem til Haga slott med datteren.

Les også

Prins Daniel: En prinsesse er født

Kronprinsessen har selv uttalt at hun er i god form og har det fantastisk. Paret har nå bedt om ro for å komme seg til hektene og nyte å være sammen med babyen. I sin tale til regjeringen gjentok kongen dette, og ba om forståelse for ønsket.

Les mer om

 1. Kongelige

Relevante artikler

 1. HISTORIE
  Publisert:

  Dette er historien bak flere av Oslos kjente gatenavn

 2. VERDEN
  Publisert:

  Sveriges lilleprins døpt i Stockholm

 3. VERDEN
  Publisert:

  Stockholm sto stille i ett minutt for å hedre terrorofrene

 4. OSLO
  Publisert:

  Folket hyllet kongeparet – feiret med 5000 kroneis

 5. DEBATT
  Publisert:

  Kongelige titler er kongens ansvar

 6. KULTUR
  Publisert:

  «Kungen» viste handlekraft i akademikrisen: - Endelig har vi nytte av ham