Løfshus blir sjefenes sjef

Vidar Løfshus får hovedansvaret for å løfte norsk herrelangrenn. Dagens sjef Morten Aa Djupvik blir ren trener kommende sesong.

Vidar Løfshus (til venstre) skal være sportssjef Åge Skinstads fremste støttespiller i trenerapparatet og samtidig sørge for skikkelig støtte til Petter Northug.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli

Sportssjef Åge Skinstad er i ferd med å fullføre kabalen for landslagsledelsen neste år. Allerede er det så godt som klart at Morten Aa Djupvik får færre oppgaver.

— Trenerne skal ha tid til å være trenere. Det er også en klar tilbakemelding fra løperne. Dette gjelder ikke bare Morten Aa Djupvik, men også sprinttrener Ulf Morten Aune, sier Skinstad til Adresseavisen.

- Får tydeligere rolle

Slik Adresseavisen forstår det, er Skinstads høyre hånd Vidar Løfshus på vei inn som en overordnet sjef for norsk herrelangrenn og vil på den måten overta en del av ansvaret Djupvik har hatt frem til i dag.

Mens kvinnelaget har fått et solid løft i år, har det vært svært tynt bak Petter Northug på herresiden. Djupvik har frontet herresatsingen denne sesongen.

- Det jeg kan si er at Vidar vil få en tydeligere rolle neste sesong, sier Åge Skinstad.

Suksess med Northug

Løkkenbyggen Løfshus har i år fungert som en assisterende sportssjef i sin jobb som sportskoordinator.

Åge Skinstad ønsker et tettere samarbeid mellom sprinterne og distanselaget, og også det nyopprettede U23-laget. Å skape ett felles lag av disse tre miljøene blir en av Løfshus sine viktigste oppgaver. Planen for neste sesong blir sannsynligvis spikret under et møte i skiforbundet i morgen.

Samarbeidet mellom Morten Aa Djupvik og Petter Northug fungerer meget godt, og Djupvik vil i den nye organisasjonen få bedre tid til å utføre oppgavene som trener for landets beste langrennsløpere.

Vil fremstå som ett lag

— Frem til nå har vi fremstått som to lag, ett sprint- og ett distanselag. Det vil gagne alle sammen å utnytte ressursene vi har enda bedre. Vi er fortsatt ikke helt i mål, men min oppgave blir kanskje å sørge for at vi fremstår mer som ett lag, sier Vidar Løfshus.

- Betyr det at du blir den nye sjefen for norsk herrelangrenn?

— Jeg er ikke så glad i titler. Jeg skal følge opp tettere. Hvis det for eksempel er slik at Morten Aa Djupvik skal bli en tydeligere leder, er det min plikt å følge opp at han blir det, forklarer Løfshus.

Adresseavisen lyktes ikke med å komme i kontakt med Morten Aa Djupvik i går.