– Faiza var en dyktig og positiv person

Kollegene i sorg etter at Faiza Ashraf ble funnet drept.

Det var på en pressekonferanse torsdag politiet opplyste at Faiza Ashraf (26) ble funnet drept i et turområde i Solli i Asker natt til torsdag.
  • Vibeke Buan

De ansatte ved Hennes & Mauritz på kjøpesenteret Oslo City fikk beskjed torsdag morgen om at Faiza Ashraf (26) var funnet drept. Ashraf jobbet som avdelingsleder i butikken, som har 85 ansatte og er en av de største forretningene i H&M-konsernet i Norge.

– Vi har mottatt budskapet om Faizas bortgang med sorg. Vi føler med hennes familie, og sender våre kondolanser, sier Vibeke Hollan, presseansvarlig i H&M Norge, til Aftenposten.no.

Avholdt kollega

Hun beskriver Ashraf som en avholdt og dyktig avdelingsleder og kollega.

– Faiza har arbeidet i Hennes&Mauritz i over fem år. Hun var en dyktig og positiv person som var vel ansett av sine kolleger og av H&M Norge, sier Vibeke Hollan.

Ashrafs kolleger vil torsdag bli tatt hånd om av H&M-konsernets støtteapparat. Forretningen på Oslo City åpner først torsdag ettermiddag, i følge pressesjefen. Da vil ansatte fra andre avdelinger i Oslo og Akershus steppe inn for de faste ansatte.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Faiza Ashraf jobbet som avdelingsleder for H&M-butikken påkjøpesenteret Oslo City. Forretningen har 85 ansatte, og er en av de største butikkenene i H&M-konsernet i Norge. ARKIVFOTO: OLAV OLSEN

Funnet i turområde

Det var ved 01-tiden natt til torsdag politiet fant den bortførte Haslum-kvinnen død i et turområde i Solli i Asker. Hun hadde da vært sporløst forsvunnet i tre uker.

En 25 år gammel mann ble torsdag siktet for overlagt drap, etter at han i avhør onsdag erkjente at han sto bak bortføringen av Faiza og at han hadde drept henne samme dag som hun forsvant.

En 28 år gammel mann er siktet for medvirkning til overlagt drap, men nekter fortsatt enhver befatning med drapet.

Begge de siktede vil fredag bli fremstilt for forlenget varetektsfengsling.

Les mer: