Norge

Johaug øyner pallplass

Therese Johaug gikk godt på jaktstarten over ti kilometer i Tour de Ski lørdag, og nå øyner hun en pallplass i Touren.

Therese Johaug gikk seg opp til en 9. plass i Tour de Ski. Nå ser hun muligheter til å gå seg opp til en pallplass. AP

Justyna Kowalczyk tok en suveren seier på 10 kilometeren i klassisk stil i Oberhof lørdag og leder klart etter de to første etappene i Tour de Ski. Kanskje har hun allerede avgjort i kampen om seieren, for det virker ikke som om det er andre enn Marit Bjørgen som kan slå den polske jenta, og Bjørgen står over tour de Ski i år.

– Taktikken min gikk ut på å gå hardt i tet hele veien, og det klarte jeg bra. Forholdene var svært gode, sa den polske jenta etter at seieren var sikret.

Hun gikk inn til 27.08 minutter og var 27,5 sekunder foran finske Krista Lahteenmaki. Italias Marianna Longo gikk inn til tredjeplassen.

De norske løperne klarte ikke å innfri på lørdagens ti kilometer. Therese Johaug ble best med fjerdeplass, mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen, som gikk ut som nummer tre på lørdagens jaktstart, falt tilbake til 11.-plassen.

– Jeg er kjempefornøyd med løpene mine så langt. Målet var ikke å komme for langt bak, og nå føler jeg at jeg er med og kjemper oppe i toppen, så dette kan love bra for fortsettelsen, sa Johaug til NRK etter lørdagens etappe.

Hardt ut

– Jeg satset på å gå ut så hardt jeg kunne, men det var vanskelig å avansere slik jeg ville i bakkene. Derfor kunne jeg kanskje ha presset litt mer, for jeg følte jeg hadde litt å gå på, sa Johaug.

Nå gleder hun seg til fortsettelsen, og særlig til den aller siste etappen, for i monsterbakken som avslutter Touren, vet hun at hun kan ta mye. Det styrker henne i troen på at det skal være mulig med en pallplass, men hun må ha klaff, og Kowalczyk er hun sjanseløs mot.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen startet som nummer tre, men gikk på en smell og falt tilbake til 11.-plassen. Det var skuffende.

– Jeg gikk på en klassisk sprekk og var nesten svimmel på slutten. Jeg var egentlig fornøyd med at jeg ikke tapte mer enn jeg gjorde, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen til NRK.

Bra start

– Jeg hang bra med i starten, men hadde ikke noen god dag. slik er det bare, sa Jacobsen.

Marthe Kristoffersen gikk inn til 17.-plassen, mens Ingvild Flugstad Østberg endte på 24.-plass. Den siste av de norske jentene, Sara Svendsen, ble nummer 46 og er over tre minutter bak de beste.

Tour de Ski fortsetter søndag med klassisk sprint i Oberstdorf, og der skal det gås skiathlom for kvinner og menn mandag. Kvinnene går 2 x 5 kilometer, mens mennenes distanse er dobbelt så lang.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. LANGRENN

  De norske kvinnene utklasset konkurrentene

 2. LANGRENN

  Norge lekte seg til overlegen stafettseier

 3. LANGRENN

  Kowalczyk tok første stikk i Tour de Ski

 4. LANGRENN

  Polsk dobbel i Estland

 5. LANGRENN

  Sterkt av Johnsrud Sundby

 6. LANGRENN

  Her blir suverene Therese Johaug historisk