Person pågrepet for drap i Bodø

  • Jeg tok kjøkkenkniven og stakk ham i låret, sier 55-åringen som er siktet for drap på en mann på Mørkved i Bodø.

Politiadvokat Linda Gade Thronæs i Salten politidistrikt bekreftet tirsdag ettermiddag at en person er pågrepet og siktet i saken.

Den siktede forteller at han prøvde å kaste ut kameraten, men at han da gikk til angrep.

– Han slo meg over øret. Da tok jeg kjøkkenkniven og stakk ham i låret, forteller den 55 år gamle mannen til VG Nett.

Den pågrepne mannen var tirsdag morgen i kontakt med flere bekjente, og fortalte detaljer fra natten som førte til 56— åringens død.

– Han slo meg over øret. Da tok jeg kjøkkenkniven og stakk ham i låret.
Den siktede 55-åringen til VG Nett

Gjemte seg

De siste timene før pågripelsen skal den drapssiktede ha oppholdt seg i et skogholt omkring én kilometer fra åstedet. Det var bekjente av mannen som varslet politiet om hvor han befant seg.

– Pågripelsen var udramatisk og skjedde i nærheten av siktedes bolig. Siktede vil avhøres i løpet av dagen, sier politiadvokat Thronæs til NTB.

Avdøde skal ha vært en del av rusmiljøet i Bodø, og den siktede er også en del av dette miljøet. Siktede er kjent av politiet.

Får hjelp av Kripos

Det var natt til tirsdag klokken 2.21 at politiet fikk inn en melding om en alvorlig skadd mann på en adresse på Mørkved i Bodø. Det ble forsøkt gjenoppliving, men klokken 3.06 ble mannen erklært død.

Den drepte mannen bodde ikke på stedet der han ble funnet.

Politiet har etablert kontakt med flere sentrale vitner i saken som avhøres fortløpende, men de kan ikke opplyse hva som har kommet fram i avhørene

Det er avklart at Kripos vil bistå Salten politidistrikt i etterforskningen. Fire tjenestemenn fra Kripos vil komme til Bodø i løpet av ettermiddagen.