<span style="font-size:90%">Björn Borg:</span><br/> - Söderling blir verdensener

Robin Söderling hylles av en hel tennisverden etter å ha slått Federer ut av French Open.

Robin Söderling trives i Paris. Tirsdag sjokkerte han med seier over Roger Federer. FOTO: AFP

I fjor sjokkerte svenske Robin Söderling en hel tennisverden da han slo gruskongen Rafael Nadal ut av French Open i fjerde runde. Da hadde Nadal vunnet turneringen i fire år på rad. Først i finalen ble Söderling stoppet av verdensener Roger Federer.

Sjokkerte igjen

I går fikk den unge svensken sin revansje da han slo ut nettopp Federer i kvartfinalen i Paris. Med det hindret han Federer fra å komme til semifinalen i sin 24. Grand Slam— turnering på rad. Igjen har Söderling både sjokkert og imponert alle i tennissirkuset. Også en gammel superstjerne, nemlig landsmannen Björn Borg.

Robin spilte en perfekt kamp mot Federer. Feilfri mot verdens beste spiller. Han når stadig nye nivåer og nå tør jeg si det: han kommer til å bli verdensener, og det raskere enn vi tro r, sier Borg til den svenske avisen Expressen.

Sjanseløs

Borg mener seieren over Federer var en større prestasjon enn å slå Nadal i fjor. Nå tror han at 25 år gamle Söderling kan gå helt til topps i Roland Garros.

— Verdenseneren var sjanseløs. Federer var som en nybegynner når Robin stod der som Hulken og drepte baller til høyre og venstre, sier Borg.

McEnroe: - Fantastisk

Også andre gamle tennishelter hyllet Söderling i går. Svenske Aftonbladet har snakket med legenden John McEnroe.

Dette er helt fantastisk , sier han, og mener seieren kan ha stor betydning for Söta Bror.

— Det er veldig stort for svensk tennis, mener McEnroe.