Barn døde etter hundeangrep i Brumunddal

Et halvannet år gammelt barn døde lørdag etter det vitner beskriver som et angrep av to hunder, ifølge politiet.

Et halvannet år gammelt barn døde lørdag etter det som vitner har beskrevet som et angrep av to hunder.

– Barnet var på besøk hos nær familie som eier de to hundene da hendelsen skjedde, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Politiet ble varslet like etter klokken 12 lørdag ettermiddag.

Hundene er begjært avlivet av eier, og politiet skriver at de vil sørge for at dette skjer. Det vil skje i løpet av dagen, opplyser operasjonsleder Haagen Løvseth til Aftenposten.

Politiet ønsker ikke å si hva slags hunder det er snakk om på dette tidspunktet. De utelukker ikke at det vil komme mer informasjon senere, men fastslår at dette ikke vil skje i dag.

Politiet har startet etterforskning for å få oversikt over hendelsesforløpet. Kriminalteknikere undersøker åstedet. Alt som har kommet frem så langt tyder på at barnet døde av angrepet fra de to hundene, ifølge Løvseth.

– Men etterforskningen skal kartlegge dette, sier han.

De pårørende blir ivaretatt av Ringsaker kommunes kriseteam.

Ordfører Anita Ihle Steen (Ap) sier til Hamar Arbeiderblad at hun først og fremst føler med dem som står midt oppe i situasjonen.

– Kommunen har et velfungerende kriseteam som trår inn når sånne dramatisk ting skjer. Vi må sammen med berørte finne ut hva slags støtte som trengs. Dette er dramatisk for alle parter, først og fremst familien og barnet, sier hun.