Avdelingssjefen i Asker og Bærum må gå av

Lederen for avdelingen som etterforskes i ventelistesaken ved Sykehuset Asker og Bærum, må gå av fordi ansettelsesavtalen hans har vært i strid med reglene for offentlige anskaffelser.

Sjefen for kirurgisk avdeling ved Sykehuset Asker og Bærum (SAB), Eilert Ottesen, har vært leid inn ved sykehuset siden september 2008. Ottesen driver enkeltmannsforetaket Ottesen Consulting, og ifølge VG har Vestre Viken helseforetak betalt en månedlig konsulentlønn på 100.000 kroner pluss moms.

Fredag formiddag ble det kjent at Vestre Viken HF sier opp avtalen med Ottesen.

– Vi har oppdaget at det er inngått en avtale som er i strid med reglene for offentlige anskaffelser. Derfor ble avtalen sagt opp 28. januar, sier viseadministrerende direktør Ole Tjomsland i Vestre Viken HF til VG Nett.

Tjomsland understreker at oppsigelsen av avtalen ikke har noe å gjøre med den pågående granskningen og etterforskningen mot Sykehuset Asker og Bærum i forbindelse med ventelistesaken.

– Jeg vil presisere at Ottesen har hatt en sentral rolle i interne granskninger i saken, og i den prosessen som har vært med på å avdekke de tingene vi jobber med i granskningen, sier Tjomsland.

Ottesen er utdannet diakon og har lang erfaring fra sykehusdrift.