Har fast jobb og bolig i Norge, men ble hjemsendt til Polen. Nå vurderer Justisdepartementet å endre de omstridte reglene.

Jusekspert mener norske myndigheter begår feil lovtolkning når Norge koronabortviser tusenvis av arbeidstagere fra EØS-land. Justisdepartementet vurderer nå å endre reglene.

Polske Adam Slusarz og Krzyszstof Sobolewski (t.v.) ble returnert til hjemlandet søndag. De er blant over 2100 EU- og EØS-borgere som hittil er bortvist fra landet etter at Norge innførte nye, strenge innreiseregler 29. januar. Det er et mottiltak mot importsmitte av covid-19.

Det har vært krass kritikk av de strenge norske koronarestriksjonene som fra slutten av januar ga innreiseforbud for såkalt ikke-bosatte utlendinger. Nå opplyser statssekretær Lars Jacob Hiim (H) i Justisdepartementet at reglene kan bli endret.

– Vi vurderer nå endringer i vilkåret knyttet til hvem som anses bosatt i Norge og dermed har rett til innreise. Utfallet av denne vurderingen vil bli gjort kjent om kort tid, sier Hiim til Aftenposten.

Les hele saken med abonnement