Norge

Familien: Vi veksler mellom håp og fortvilelse

Familien til nordmannen som er tatt til fange av IS, sier de ikke har mulighet til å framskaffe det enorme beløpet gisseltakerne krever.

24. januar meldte Ole-Johan Grimsgaard-Ofstad (48) at han befant seg i den syriske byen Idlib (bildet). Kort tid senere ble han tatt til fange av en opprørsgruppe nordøst i Syria.
  • Ntb

Ifølge VG skal terrorgruppen Islamsk Stat (IS) har fremsatt krav om flere titalls millioner norske kroner for å slippe fri nordmannen Ole Johan Grimsgaard-Ofstad (48). Nordmannen blekidnappet i slutten av januar, og myndighetene har siden den gang brukt store ressurser på saken.

Familien til den kidnappede har frem til nå ikke kommentert saken, men torsdag formiddag kom de med følgende uttaleles, formidlet av Utenriksdepartementet:

«Vår sønn og min bror er kidnappet og har blitt holdt som gissel i Syria siden januar.Vi har i denne vanskelige tiden vekslet mellom håp om en løsning og dyp fortvilelse. Vi håper fremdeles på at norske myndigheters konstruktive arbeide skal resultere i en frigivelse».

VG skriver at et av kravene har vært på flere titalls millioner kroner og familien kommenterer det slik:

«Selv har vi ingen mulighet til å fremskaffe det enorme beløpet som gisseltakerne krever. Vi kan kun appellere til gisseltakerne om å sette vår sønn og bror fri», sier familien.

Regjeringen har få muligheter til å få frigitt Grimsgaard-Ofstads:

Les også

Forsker: – Norge må be om nåde for gisselet

Familien ønsker ikke kontakt med pressen: «Dette er en svært vanskelig tid for oss, og vi ønsker ikke kontakt med mediene i den kommende perioden. Vi ber om at dette respekteres.»