Kultur- og medietopp siktet for flere voldtekter

En Oslo-mann i 40-årene, som har hatt lederstillinger i medie- og kulturlivet, er siktet for flere voldtekter.

I to år har Oslo-politiet etterforsket mannen, som er siktet for en rekke voldtekter av ulike kvinner.

Det var VG som først meldte om saken.

– Saken kom til politiets kjennskap for om lag to år siden, sier politiadvokat Hilde Strand ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

– Hvordan skjedde det?

– Det ble inngitt en anmeldelse.

Det skal være flere fornærmede kvinner i saken, de fleste av dem er i 20-årene. Politiet vil ikke opplyse hvor mange fornærmede det er i saken.

– Vår vurdering er at det vil kunne skade etterforskningen om det kommer ut noe mer konkret i mediene nå. Det gjenstår flere avhør, sier Strand.

Flere av forholdene skal ha skjedd på fester og nachspiel, og flere av kvinnene skal ha vært beruset og ute av stand til å motsette seg handlingen, får Aftenposten opplyst. Politiet vil ikke kommentere hva mannen er siktet for.

Anne Kristine Bohinen er bistandsadvokat for fem fornærmede kvinner.

Advokat Anne Kristine Bohinen er oppnevnt som bistandsadvokat i saken for fem av kvinnene. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

– Saken har utviklet seg i løpet av etterforskningen, sier politiadvokat Strand. Hun ønsker ikke å si noe om hvor mange fornærmede det er i saken.

Siktede har samarbeidet med politiet ved at han har avgitt forklaring.

Mannen har ikke vært varetektsfengslet. Han har latt seg avhøre uten forsvarer og har tillit til at politiets etterforskning skal renvaske ham, opplyser mannens forsvarer, Elisabeth Myhre, til VG.

– Han er tydelig på at han ikke har gjort noe straffbart og tar anklagene svært tungt, sier hun.