Norge

Uværet på Vestlandet skapte mindre problemer enn ventet

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Det blåste kraftig på Vestlandet natt til torsdag, og det kom såpass mye nedbør at flere veier ble stengt. Men uværet sørget for mindre skader enn ventet.

I Bergen førte uværet og vannmassene til store problemer. Flere boliger fikk inn vann i kjelleren, og flere tunneler ble også fylt av vann. Flere veier ble stengt på grunn av at de store vannmassene utløste jordras.

Torsdag ettermiddag er de fleste veiene åpnet igjen, men det er ifølge Veitrafikksentralen fortsatt kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda. På fylkesvei 122 var det fortsatt manuell dirigering på strekningen Strandvik-Fusa på grunn av steinras

Vinden har løyet noe, men det vil fortsatt være en del vind langs kysten fra Nordvestlandet og oppover. Møre og Romsdal og Trøndelag vil spesielt merke dette. Natt til lørdag vil vinden komme til Nordland.

I Sunndal i Møre og Romsdal har vinden også vært merkbar. Blikkplater, papp og deler av en vegg på et næringsbygg ble tatt av vinden. I tillegg var takplater sett flygende i sentrum av kommunen.

Politiet melder ellers om få store problemer etter stormen.

Onsdag ble det sendt ut varsel om mulig vind opp i orkan styrke langs vestkysten, men det endte med sterk storm, hakket under orkan.

Det verste været kom langs kysten av Sogn og Fjordane, Hordaland og Møre og Romsdal.