Norge

Politiet ble truet med våpen på Elverum

En mann i 20-årene skal ha truet politiet med hagle eller rifle da de kom for å ransake huset hans. Mannen ble pågrepet ved 21-tiden.

 • Frode Sætran

Episoden begynte ved 15-tiden søndag. En politipatrulje oppsøkte mannen på adressen hans på Jømna ved Elverum for å foreta en husransakelse.

Da skal mannen ha reagert med å trekke frem et tohåndsvåpen.

– Han truet politiet med våpen gjennom et vindu i huset, sier operasjonsleder Kjartan Waage til Aftenposten.

Politiets tjenestemenn var såpass nærme da de ble truet at de var i stand til å gjenkjenne våpentypen, men Waage ønsker ikke å si om det var en hagle eller en rifle.

Politiets tjenestemenn trakk seg tilbake og ba om forsterkninger.

Mannen har ikke våpentillatelse.

Innlandet politidistrikt jobber nå for å oppnå en dialog med mannen. Han skal bo alene på adressen, men det er ikke avklart om det befinner seg andre i huset.

– Vi har ikke oppnådd kontakt med mannen, og vet ikke om han fortsatt befinner seg i huset eller om han har klart å komme seg unna, sa Waage til Aftenposten klokken 19:05.

Da hadde politiet i Hedmark allerede sendt ut en etterlysning av en uregistrert grønn VW LT kassevogn som har pleid å stå ved huset.

– Bilen står ikke der nå, så vi lurer på om han kan ha brukt den for å stikke av, sier Waage.

Mannen, som er i midten av 20-årene, er en kjenning av politiet. Men han er ikke tidligere voldsdømt og er heller ikke kjent av politiet for å være psykisk ustabil. Men det avklarer ikke nødvendigvis situasjonen på noen måte.

– Vi ønsker ikke å sette egne mannskaper i fare, og avventer dertfor situasjonen før vi bestemmer oss for å gå inn i huset, sier Waage.

SISTE: Mannen ble pågrepet ved 21-tiden

– Han ble pågrepet i et skogholt ikke langt fra boligen. Det skjedde rolig og helt uten dramatikk, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt til NTB.

Løp av sted uten våpen

Det var naboer som oppdaget mannen idet han løp fra huset og over et jorde i nærheten. Det lokale politiet fikk assistanse av politihelikopteret til å lokalisere ham. Han hadde ikke med skytevåpenet han hadde truet med tidligere på dagen.

– Han hadde lagt det fra seg ikke langt unna der han ble pågrepet, sier Waage.

Han har så langt ikke fått brakt klarhet i hvorfor trusselsituasjonen oppsto. Mannen blir sittende i arresten til mandag. Da blir det opp til en av distriktets jurister å ta stilling til om han skal framstilles for varetektsfengsling.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Relevante artikler

 1. NORGE

  Mann alvorlig skadd etter snowboardulykke på Trysilfjellet

 2. NORGE

  Mann skutt og drept av politiet på Jaren

 3. NORGE

  Fører til Ullevål sykehus etter utforkjøring i Kongsvinger

 4. OSLOBY

  Fire pågrepet etter væpnet ran av leilighet på Aker brygge

 5. OSLOBY

  Politiet måtte gi opp jakten på person som truet med hagle. Har overvåkingsbilder.

 6. NORGE

  Lite bråk blant over 20.000 festende russ