Må kutte inntil 900 stillinger i Aker Solutions

Inntil 900 faste stillinger i Stavanger, Bergen, Kristiansund, Trondheim, Tromsø og Sandnessjøen kan bli kuttet. Offshore-virksomheten rammes også.

Antall ansatte i Aker Solutions lokaler i Jåttavågen i Stavanger blir stadig færre. Bildet ble tatt da nybygget ble tatt i bruk og 2000 ansatte flyttet inn i 2012.
  • Stavanger Aftenblad
  • Tor Gunnar Tollaksen

Kapasitetsjusteringene vil skje gjennom naturlig avgang, omplasseringer av ansatte til andre deler av selskapet og oppsigelser, melder selskapet i en pressemelding ifølge Stavanger Aftenblad.

I forrige uke var det styremøte i Aker Solutions. I dag får de ansatte vite hvordan fremtidsutsiktene er for den kriserammede bedriften.

Ved Stavanger-kontoret i Jåttåvågen er det allmøte fredag klokken 10.00.

Her ventes det at de ansatte informeres om nye nedbemanninger i selskapet.

Tidligere denne uken ble det også spekulert på om Aker Solutions avdeling i Tromsø skal legges ned. Det var High North News som skrev dette.

Mistet Statoil-kontrakt

Selskapet står overfor en stor inntekstsvikt på 500-600 millioner kroner etter at kontrakten med Statoil utløper til sommeren. Kontrakten gir arbeid til 900 ansatte på land og offshore.

I forrige bekreftet Per Harald Kongelf, leder for Aker Solutions Norge, overfor Aftenbladet at MMO-kontorer for vedlikehold og modifikasjoner skulle reduseres.

Etter flere dårlige nyheter kunne endelig Aker Solutions juble for en rammeavtale med Statoil i forrige uke. Kontrakter som danner grunnlag for nye EPC-kontrakter for Subsea-virksomheten på norsk sokkel.

LES OGSÅ:

i 2012 flyttet Aker Solutions inn i nybygget i Jåttåvågen med 2000 kontorplasser.I sommer var 700 ansatte forsvunnet og det var drøyt 1300 ansatte igjen.

Leiekontrakten for bygget, som eies av Jåttåvågen AS, strekker seg til desember 2024.

Skulle ansette 16.000

I 2013 var aktiviteten så høy at selskapet på verdensbasis planla å ansette 4000 ansatte årlig mellom 2013 og 2017, halvparten av dem ingeniører.

Etter at fallet i oljeprisen startet i 2014 og industriens innstramminger har Aker Solutions vært gjennom flere kuttrunder. Kontoret i Jåttåvågen har fått har medfart i felre kuttrunder tidlgiere.

Aker Solutions har kontorer på følgende steder i Norge: Stavanger, Ågotnes, Arendal, Kristiansund, Mongstad, Oslo, Bærum (Fornebu), Sandnessjøen, Bergen, Stjørdal, Trondheim, Mosjøen, Kristiansand, Egersund, Lier, Lyngdal, Moss, Horten, Hammerfest, Tromsø og Aukra.

  • Interessert i politikk? Hør politisk redaktør Trine Eilertsen om norsk omstilling – og flyktningpolitikk – i forrige ukes politiske podkast, Aftenpodden. Hør og abonner via Itunes på telefonen din her, via desktop her, eller lytt herfra med ett klikk: