Norge

Politiet: - Vi har avslørt føreren bak den hasardiøse forbikjøringen

Voss lensmannskontor har etter møysommelig arbeid funnet frem til føreren som satte andres og eget liv på spill på E16.

SÅ NÆR FRONT MOT FRONT: Denne farlige forbikjøringen mellom Bulken og Evanger får nå konsekvenser for føreren. Foto: TERJE HOPEN

 • Arne Edvardsen

– Vi har brukt lang tid på dette. Hendelsen fant sted for tre måneder siden. Vi klarte aldri å identifisere bilnummeret på denne VW Golf’en, og har måttet gå omveier for å finne frem til eieren, sier politioverbetjent Robert Veseth ved Voss lensmannskontor, til Bergens Tidende.

– Holdt 100 km/t

Det var Terje Hopen og kona som opplevde forbikjørings-marerittet på E16 mellom Bulken og Evanger i begynnelsen av januar. Videoen i dashbordet viste en farlig forbikjøring.

– Det var med et nødskrik at vi unngikk sammenstøt med denne bilen. Vi var på vei hjem til Bergen fra hytta på fjellet da en personbil kom mot oss i feil kjørefelt. Farten på stedet er 80 kilometer i timen. Den møtende bilen må ha holdt mer enn 100 kilometer i timen, forklarte Hopen etter hendelsen.

Bosatt i Bergen

Saken ble i utgangspunktet ikke anmeldt til politiet, men Voss lensmannskontor mente at villmannskjøreren måtte tas.

– Føreren av bilen er bosatt i Bergen. Eieren er identifisert. Det som gjenstår å finne ut av er om det er eieren eller en i husstanden som satt bak rattet, sier politioverbetjent Veseth.

Han sier at det er elektroniske spor hentet inn fra bompengeinnkreving langs veien, samt klare kjennemerker på bilen som gjør at politiet nå er sikre på at de har avslørt riktig bil og eier.

50 dødsulykker

– Saken vil om kort tid bli videresent til jurist som vil vurdere om det her finnes grunnlag for å straffe sjåføren. Vi får stadig vekk meldinger om at det foregår hasardiøs kjøring på E16, men det er sjelden vi får video av selve hendelsen slik vi fikk i dette tilfellet, sier Veseth.

E16 mellom Bergen og Voss er med rundt 50 dødsulykker siden åpningen en svært ulykkesbelastet strekning.

– Nå håper vi denne saken vil ha forebyggende effekt, og at bilister skjønner at de kan bli tatt blant annet via elektroniske spor, sier Veseth.

Hvem kjørte?

Han vil ikke gå i detalj på om føreren har tilstått den uvørne kjøringen.

– Vi har vår bestemte oppfatning av hvem som kjørte bilen. Taktisk og teknisk etterforskning peker helt klart mot en person. Om det er eieren eller den andre personen i husstanden vi mistenker, vil jeg foreløpig ikke si noe om. Vi venter på noen siste tekniske svar og et siste avhør før vi tar saken endelig i mål, sier Veseth.

– Svært ubehagelig

Traileren som ble vitne til den farlige situasjonen hører hjemme på Voss. Etter episoden sa daglig leder Ole Petter Flage i Voss Stein AS følgende til BT:

– Sjåføren vår sto i førersetet og gjorde alt han kunne for å få bremset opp. Dette var en svært ubehagelig situasjon å komme i, og veldig tett på det som fort kunne fått et tragisk utfall. Det er ikke veien det er noe galt med, men en del av sjåførene som ferdes langs veien. Vi registrerer mange halsbrekkende og dramatiske situasjoner.

 1. Les også

  Trebarnsfar slo bilist etter forbikjøring

 2. Les også

  Se den hasardiøse forbikjøringen på E 39

Les mer om

 1. Bergen
 2. E16
 3. Evanger
 4. Voss
 5. Politiet

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Filmet forbikjøring på E16: – Vi trodde vi skulle bli vitne til en ulykke

 2. MOTOR
  Publisert:

  Sommeren er høysesong for trafikkulykker. Her er de største farene som lurer.

 3. NORGE
  Publisert:

  Politiet etterlyser Tesla-fører etter dødsulykken i Flåm

 4. NORGE
  Publisert:

  – Takboksen kom flyvende mot oss og ble knust mot fronten av bilen

 5. NORGE
  Publisert:

  To unge menn omkom i MC-ulykken på E16

 6. NORGE
  Publisert:

  Se video: Her tar bilen u-sving midt i tunnelen