Norge

Asko-brannen kostet 200 millioner

Storbrannen i varelageret til Asko i Vestby gjorde skader for rundt 100 millioner kroner, i tillegg til tapte varer til en verdi av 100 millioner.

  • NTB

Fryselageret, der brannen gjorde store skader, kommer til å koste rundt 100 millioner å gjenreise, skriver Dagens Næringsliv. Gjenoppbyggingen av lageret er ventet å ta åtte måneder.

Rester av frysevarene i ruinene av lageret. Foto: Hans O. Torgersen

Asko må dessuten ta prislappen for tapt omsetning, som er beregnet til ytterligere 100 millioner kroner. Det var varer som sto klare til å kjøres ut til butikker rett før påske. Asko er grossisten til Norgesgruppen og leverer til blant annet Kiwi, Meny, Spar og Joker.

Brannen startet i 17-tiden fredag 7. april da det begynte å brenne i en truck, og den rammet fryselageret til dagligvaregrossisten. Brannen ble komplisert av risikoen i forbindelse med ammoniakk fra fryselageret og de 2.588 solcellene på taket til lageret, som regnes for å være Norges største.

Brannen etter at den blusset opp igjen tirsdag i påskeuken. Foto: Hans O. Torgersen (dronefoto)

– Utfordringen nå er å komme i mål til alle de røde dagene i mai og håndtere den store grillsesongen, sier Asko-styrelederen, som roser de ansatte for stå på-viljen i den ekstraordinære situasjonen, sier styreleder i Asko, Torbjørn Johannson, til avisen.

  • Matforsinkelser på grunn av Asko-storbrannen
  • 9000 kvadratmeter fryselager rives etter storbrann

Les mer om

  1. Vestby
  2. Brann
  3. Norgesgruppen