Norge

Mann pågrepet i Sverige for drapet i Hokksund

En mann er pågrepet i Sverige for drapet på en mann i 70-årene i Hokksund.

Kriminalteknikere i arbeid der en mann i 70-årene ble funnet død lille julaften.
  • NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Det opplyser politiet i en pressemelding.

- Svensk politi pågrep ham ved 11.30-tiden i Arvika, dette er mannen som er siktet for drapet. Pågripelsen skal ha skjedd uten dramatikk, sier politiinspektør Per Morten Sending i Sør-Øst politidistrikt.

Den avdøde mannen i 70-årene ble funnet utendørs i Hokksund 23. desember.

Mannen ble funnet av det politiet ser på som tilfeldig forbipasserende ved en trafikkert vei klokken 19.37 mandag. Han ble funnet med skader og ble behandlet av helsepersonell, men ble erklært død på stedet klokken 20.24. Etterhvert gjorde politiet det klart at de mente at man sto overfor en drapshandling.

Etterlyste bil

Onsdag opplyste politiet at en mann som da ikke var pågrepet, var siktet for drapet. Politiet etterlyste samtidig en brun Toyota RAV4 2014-modell.

– Vi har etterforsket bredt med de metoder vi har tilgjengelig for å lokalisere ham, og det er bra at vi nå har lyktes med dette. Vi har hatt taktisk bistand fra Kripos, brukt tilgjengelige ressurser i Sørøst politidistrikt på flere fagområder, og i sluttfasen hatt bistand fra svensk politi, sier politiinspektør Sending torsdag ettermiddag.

Politiet opplyste torsdag formiddag at de hadde mottatt flere tips i etterforskningen av drapet etter at de onsdag etterlyste bilen.

Pågrepet på hotell

Svensk politi opplyser til Dagbladet at mannen ble pågrepet på Clarion Collection Hotel Bristol i sentrum av Arvika.

– Vi fikk et tips om at han var på dette hotellet i Arvika, og hadde politifolk på stedet som kunne pågripe ham, sier operasjonsleder Jens auf der Heide i politiregionen Bergslagen til avisen.

– Vi hadde informasjon om at mannen hadde kommet inn i Sverige i løpet av gårsdagen, sier Heide.

Ønsker utlevering

Norsk politi har vært i kontakt med svensk politi og påtalemyndighet i forbindelse med lokalisering og pågripelse av mannen, opplyser politiet.

– Det er nå dialog med svenske myndigheter om hva som skjer videre, men målet er å komme i kontakt med ham og få ham til Norge, sier Sending.

Politiet har tidligere opplyst at de ikke tror mannen var et tilfeldig offer. Det er ikke kjent om siktede og avdøde er i familie, men politiet har bekreftet at de har en relasjon til hverandre.

Les også

  1. Politiet har fått flere tips i etterforskningen av Hokksund-drapet

  2. Styrket teori om at dødsfall i Hokksund var drap

  3. Mann siktet for drap i Hokksund, men er ikke pågrepet

Les mer om

  1. Drap
  2. Etterforskning