12 år gammel jente døde etter drukningsulykke i Molde, ifølge politiet

En 12 år gammel jente døde etter drukningsulykke i Molde, ifølge politiet

En 12 år gammel jente døde etter en drukningsulykke i Fjellbrudammen utenfor Molde fredag.

«Den 12 år gamle jenta som ble reddet opp fra Inntaksdammen i Molde torsdag kveld, døde søndag formiddag på Rikshospitalet i Oslo, som følge av sakdene», skriver politiet i Møre og Romsdal i en pressemelding.

Jenta som ble funnet i vannet, var tolv år gammel. Hun ble først fløyet til St. Olavs hospital i Trondheim etter at det ble utført hjerte- og lungeredning på stedet. Fredag kveld ble hun sendt videre til Oslo universitetssykehus. Tilstanden ble natt til fredag betegnet som kritisk, men stabil.

En redningsmann sa til Romsdals Budstikke at jenta ble funnet bare to meter fra land.

Politiet skriver i pressemeldingen at de ikke har grunn til å tro at det har skjedd noe straffbart.

En jente fikk lettere skader

Politiet fikk første melding om hendelsen klokken 18.32 torsdag kveld. Brannvesenet var blant nødetatene som var på stedet. Sikten i vannet skal ha vært bare rundt en halv meter på grunn av mye grums som virvlet opp i det kalde vannet.

Politiet fikk først melding om at to barn hadde havnet under vann. En av dem kom seg på land med hjelp, mens den andre ikke ble lokalisert med en gang.

Den yngste av de to, en sjuåring, kom opp av vannet først og slapp fra ulykken med lettere skader. Hun ble fraktet til sykehuset i Molde først og senere videre til Ålesund sykehus i helikopter.