Norge

Klatrerne ved Trollveggen blir ikke hentet ut onsdag

De to omkomne tsjekkiske klatrerne blir ikke hentet ut fra Trollveggen onsdag, opplyser politiet.

To tsjekkiske klatrere er bekreftet omkommet ved Trollveggen. Dårlig vær og usikre forhold i området gjør at det foreløpig ikke har lyktes å hente dem ut. Foto: Ottar Rydjord / NTB scanpix

 • NTB

– Etter en helhetsvurdering blir det ikke foretatt noen forsøk på uthenting av de omkomne i dag, skriver Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding onsdag formiddag.

– Uthenting av de to omkomne er et særdeles krevende oppdrag. Redningsmannskapenes sikkerhet kommer først og fremst. 330-skvadronen og den alpine redningsgruppen i Åndalsnes gjorde flere forsøk på å få de omkomne ut fra fjellet gjennom gårsdagen, men forsøkene måtte avbrytes. Det skyldtes flere forhold som vær og vind i tillegg til utfordringer med selve oppdraget, skriver politiet.

De opplyser samtidig at det jobbes med en plan for mulig oppstart torsdag.

De to tsjekkiske klatrerne begynte turen i fjellpartiet torsdag. Klatrerne skulle ha kontaktet pårørende lørdag, noe de ikke gjorde. Hovedredningssentralen mottok mandag en bekymringsmelding fra de pårørende og iverksatte deretter søk med redningshelikopter. Mandag ettermiddag ble klatrerne lokalisert i underkant av Trollveggen.

Les mer om

 1. Ulykker
 2. Møre og Romsdal

Relevante artikler

 1. NORGE

  Omkomne fjellklatrere hentet ut fra Trollveggen

 2. NORGE

  Redningsmannskaper skal forsøke å hente ut klatrerne i Trollveggen

 3. NORGE

  Søk etter savnet isklatrer i Rjukan avsluttet

 4. NORGE

  En person døde etter brann i Tønsberg

 5. VERDEN

  Ni personer omkom etter flystyrt i Sverige

 6. NORGE

  Malvik-ordfører omkom i båtulykke utenfor Namsos