Norge

Sør-Norge værvinneren til helgen

Selv om været fortsatt vil være generelt ustabilt framover, kan Sør-Norge glede seg over høyere temperaturer fra helgen og til midten av neste uke.

Gummistøvler kan være et anbefalt skotøy på Vestlandet, i Midt-Norge og i Nord-Norge i helgen. Østafjells bli det bedre vær, men også der med muligheter for litt regn. Illustrasjonsfoto: Morten Holm / NTB scanpix

 • NTB-Per-Helge Berg

Til helgen er det Østlandet og Sørlandet som kan vente seg det beste været, mens Nord-Norge må forberede seg på mer regn.

Det er konklusjonen til statsmeteorolog Geir Bøyum ved Meteorologisk institutt.

– Kort oppsummert vil det fortsatt være ustabilt i tiden framover. Til helgen blir det bra vær på Østlandet og Sørlandet, mens Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge må belage seg på en god del regn, sier Bøyum til NTB.

Fredag vil det fortsatt være en god del regnbyger også på Østlandet, spesielt i vestlige og nordlige områder østafjells, men også perioder med sol. På Vestlandet og i Midt-Norge og Nord-Norge vil det være både regnbyger og frisk vind.

Pent på Østlandet

– Østlandet vil få ganske pent vær på lørdag med temperaturer rundt 20 grader. Det er et høytrykk som bygger seg opp i Sør-Norge og som sørger for fint vær. Temperaturen vil gradvis stige til rundt 25 grader fram mot midten av neste uke da det vil bli noe kjøligere luft igjen, sier han.

Høytrykket vil flytte seg nordover til uka, og da er det Nord-Norge som vil oppleve sommerlige temperaturer mens regnet kommer tilbake til Sør-Norge.

På Vestlandet og i Trøndelag vil både lørdag og søndag være noe ustabilt, med overskyet og regnbyger, men også der med muligheter for sol og oppholdsvær innimellom.

Vått i nord

I Nord-Norge vil det gjennom hele perioden være regn og regnbyger, med litt oppholdsvær. Lave temperaturer og til dels sterk vind i deler av Finnmark fra lørdag kveld.

Først fra midten uka vil det snu for Nord-Norge, som da vil kunne få noe det noe varmere. Skyene forsvinner likevel ikke med det første.

Temperaturmessig kan ikke den nordligste landsdelen håpe på mer enn mellom åtte og ti grader i helgen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Vær
 2. Meteorologisk institutt
 3. Sommerferie

Relevante artikler

 1. NORGE

  Nå kommer de høye sommertemperaturene til Østlandet

 2. NORGE

  Grått og kjølig helgevær over hele landet

 3. NORGE

  Sol og opphold stort sett over hele landet

 4. NORGE

  Neste uke er det meldt over 30 grader i sør – i nord snur godværet

 5. NORGE

  Nå kommer sommeren til Nord-Norge

 6. NORGE

  Så du disse skyene? De varsler urolig vær