Politiet har flere mistenkte etter skyteepisoden på Bjølsen i Oslo

Ingen var fredag formiddag pågrepet etter at det ble skutt mot en leilighet på Bjølsen i Oslo natt til fredag. Men politiet har flere mistenkte i saken.

Bevæpnet politi og etterforsker fra kriminalvakten var tilstede der skytingen fant sted.

– Vi arbeider ikke opp mot noe bestemt miljø, men vi har grunn til å tro at det er kjenninger av politiet som har vært involvert her, sier påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Eirik Skøyeneie i Oslo politidistrikt til NTB i 11.30-tiden fredag.

Skuddene ble avfyrt fra bakgården og gjennom et vindu i første etasje i en bygård i Gjøvikgata. Ingen kom til skade i skyteepisoden.

Flere skudd

– Vi fikk melding om hendelsen klokken 01.20. Fornærmede bor i leiligheten i første etasje og skuddene kom fra bakgården, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB natt til fredag.

Operasjonslederen sier det ikke er kjent hvilket våpen som er brukt, men at det trolig dreier seg om et håndvåpen, altså en revolver eller pistol.

– Vi leter etter to menn som er sett løpende fra stedet, sier Pedersen til Aftenposten.

De to mennene er beskrevet som «yngre».

Han sier politiet ikke tror at skytingen var tilfeldig, men de er usikre på om mannen som bodde i leiligheten var målet.

– Det er mørkt og vi har bare et vagt signalement på dem. Men vitner har beskrevet de to mennene som av utenlandsk opprinnelse, uten at dette er nærmere spesifisert. Begge var iført joggeutstyr, sier Pedersen til NTB.

Han opplyser at politiet har mange patruljer i området som søkere etter de mistenkte. Samtidig gjennomføres det åstedsundersøkelser i bakgården på åstedet som ligger i Gjøvikgata.

Politiet har sperret av bakgården mens etterforskere snakker med flere personer som står utenfor den aktuelle oppgangen.

Operasjonslederen sier politiet var like i nærheten da meldingen kom, og første patrulje var raskt på stedet. Vitner har opplyst at de hørte tre skudd.

– Men det er nok skutt flere ganger enn det. Vi har funnet gjenstander på åstedet som bekrefter at det er løsnet skudd, for å formulere meg på den måten, sier han.

Foretar avhør

Eirik Skøyeneie sier fredag at det er for tidlig å si noe om hva som kan være motivet for skytingen.

– Vi har satt i gang en bred og omfattende etterforskning. Vi avhører vitner og involverte personer i tillegg til å foreta en del tekniske undersøkelser, sier han.

Politiadvokaten opplyser at det ble skutt inn i en privat leilighet hvor det har vært flere personer.

– Vi forsøker å avklare om det var flere til stede i leiligheten da skuddene ble avfyrt. I natt har vi foretatt en rekke tekniske undersøkelser på åstedet og fortsetter med det i dag. Det er allerede foretatt flere beslag derfra, sier han.