Norge

Én person omkom i flyhavari ved Kongsvinger

En 72 år gammel mann omkom i en flyulykke på Gjølstad flyplass nord for Kongsvinger tirsdag ettermiddag. En 78 år gammel mann er skadet.

Ulykkesflyet undersøkes tirsdag kveld.
 • NTB

I en pressemelding fra Innlandet politidistrikt opplyser Innland politidistrikt at én person har mistet livet i ulykken. Den avdøde er en 72 år gammel mann. I tillegg er en 78 år gammel mann skadet og sendt til Akershus universitetssykehus med luftambulanse. Skadeomfanget på vedkommende er uavklart, opplyser politiet.

– Det er et lite enmotorsfly som har havarert under landing på en flystripe på 800 meter, 10 kilometer nord for Kongsvinger, sier stabssjef Pål Erik Teigen i Innlandet politidistrikt til NTB. Det havarerte flyet er et såkalt sportsfly, en flykategori som inntil årsskiftet ble omtalt som mikrofly.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.26. Pårørende i saken er varslet, opplyser politiet.

Havarikommisjonen er blitt varslet. Teigen beskriver flyplassen som en «liten flyplass med liten aktivitet».

Til VG har Teigen opplyst at politiet vil avhøre vitner til ulykken. Samme avis har fått opplyst fra Hovedredningssentralen at to luftambulanser rykket ut til stedet.

Det er synlige skader på karosseri og frontrute på en bil som står parkert like ved der sportsflyet havarerte.

Sportsflyet endte opp ned utenfor enden av landingsstripen etter ulykken.

Det er tydelige skader på en bil som står parkert i nærheten av der flyet havarerte. Innsatsleder Rune Sæther bekrefter overfor VG at politiet undersøker om flyet kan ha truffet bilen før det traff bakken.

– Trolig har det det, sier Sæther.

Flyplassen ligger om lag 10 kilometer nord for Kongsvinger sentrum, langs fylkesvei 210.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5