Norge

Sjåføren forsøkte å flytte bilen før sammenstøt med Bergenstoget

Sjåføren i bilen som ble stående mellom to bommer på Vikersund, forsøkte å flytte bilen unna togskinnene da toget fra Bergen kom.

En bil ble truffet av toget på en planovergang i Vikersund i Modum. En mann mistet livet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
  • NTB

Det forteller en av passasjerene i bilen til NRK. Bilen deres ble stående mellom to bommer på togovergangen i Vikersund tirsdag kveld. De tre mennene gikk ut av bilen og forsøkte å løfte bommen, men den rikket seg ikke.

Sjåføren bestemmer deretter at han vil forsøke å flytte bilen bort fra skinnegangen for å unngå sammenstøt. Han setter seg derfor tilbake i førersetet igjen. Deretter blir bilen, med sjåføren i førersetet, truffet av toget. En mann i 30-årene mistet livet i ulykken som skjedde ved 21-tiden tirsdag.

– Dette er opplysninger som politiet også har fått. Vi vil ikke spekulere i bakgrunnen for hvorfor vedkommende har gått tilbake til bilen, sier seksjonsleder Bent Øye ved etterforskningsavdelingen ved Hønefoss politistasjon til NRK.

Bommene som går ned på overgangen ved Vikersund stasjon er konstruert slik at de kan kjøres ned fra innsiden. Havarikommisjonen undersøker om lyd- og lyssignalet fungerte som det skulle tirsdag kveld.

Bane Nor har ansvaret for planovergangen, men vil ikke uttale seg om ulykkesårsaken før politiet og Havarikommisjonen har avsluttet sine undersøkelser.

Les også

Bergensbanen åpnet ved Vikersund etter dødsulykke

Les mer om

  1. Ulykker
  2. Tog
  3. Bergensbanen